1. Home
 2. Studeren bij Tio
 3. Commerciële Economie

Commerciële Economie

Commerciële Economie: dé opleiding voor de student die op zoek is naar actie, sales en een ondernemende studie. Ben jij commercieel ingesteld en niet bang voor cijfers, dan is de hbo-opleiding Commerciële Economie de ideale opleiding voor jou!
De opleiding Commerciële Economie leert jou hoe je producten en diensten in de markt zet, via online kanalen en via de traditionele media.

Studieprogramma

Om je op te leiden tot allround marketeer volg je vakken op het gebied van marketing, e-commerce, sales, internationaal management en communicatie. Zo'n 60% van de opleiding Commerciële Economie staat in het teken van de praktijk. Hetgeen dat je leert, pas je dus ook meteen toe in de praktijk. Dit doe je onder begeleiding van docenten uit de praktijk, zij kunnen je dus vertellen hoe het er in het echte leven aan toe gaat en niet alleen uit de boeken. Hun expertise helpt jou een beter marketeer te worden.

Specialisatie E-commerce

De opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Tio is een gecertificeerde e-commerce opleiding. Een groot deel van de opleiding staat in het teken van online marketing. Waarom? Omdat het bedrijfsleven op zoek is naar jongeren met kennis van e-commerce. Dankzij de toename van het aantal online verkopen ontstaan er duizenden nieuwe banen bij webwinkels, blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Een opleiding met toekomst dus!

Maar wat leer je zoal op het gebied van online marketing? Zomaar een voorbeeld: Samen met medestudenten run je een eigen bedrijf: zet je online een product in de markt. Dit doe je onder andere met behulp van je expertise op het gebied van search engine marketing en webdesign.

Commerciële Economie in 3 jaar

Het diploma van hbo Commerciële Economie kun je in 3 of 4 jaar behalen. Ambitieuze studenten krijgen de kans om de hbo-opleiding in slechts drie jaar af te ronden. Bij het volgen van de driejarige programma loop je beide stages in de zomer en heb je dus minder vakantie.
Doe je de opleiding in 4 jaar, dan kun je het wat rustiger aan doen. Wat het vierjarige programma zo bijzonder maakt is dat je een jaar kunt studeren aan een partneruniversiteit in het buitenland. Dus wat gaat het worden? De keuze is aan jou!

Commerciële economie in beeld

 • Stages bij Commerciele Economie
  Stages bij Commerciele Economie
 • Projecten bij Commerciële Economie en Ondernemerschap
  Projecten bij Commerciële Economie en Ondernemerschap
 • Stage bij Bol.com
  Stage bij Bol.com
 • Oud-Tio-studente werkt bij online marketingbureau
  Oud-Tio-studente werkt bij online marketingbureau
 • E-commerce studenten op studiereis in Berlijn
  E-commerce studenten op studiereis in Berlijn

Beroepen na Commerciële Economie

Als commercieel economoom ligt de wereld aan je voeten. Aangezien je een brede opleiding hebt gevolgd kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld aan de slag als online marketeer of SEO-specialist bij een marketingbureau, als accountmanager bij Nespresso of richt je eigen onderneming op.