1. Home
 2. Commercieel Business Management

Commercieel Business Management

Mbo Business & Ondernemen 2 jaar

Accountmanager in 1 of 2 jaar

Beste (junior) accountmanageropleiding van Nederland volgens de Keuzegids MboVerkoop is internationaal en overal. Ontwikkel met de mbo-opleiding Commercieel Business Management je talent om succesvol te zijn in elke business. Sluit jij straks de beste deals? Na deze mbo-opleiding adviseer je klanten over producten en stel je marketing- en accountplannen op. Je onderhandelt je over prijzen, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma (Junior) Accountmanager (BOL - crebocode: 25877).

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s mbo-opleiding Commercieel Business Management leidt je op tot Junior Accountmanager op mbo4-niveau. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij: 

 • Ondernemend?

  Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag je eigen onderneming starten? In deze businessopleiding kan je hiermee meteen aan de slag. Samen met je medestudenten richt je een onderneming op, met een zelfgekozen product of dienst.

 • In control?

  Heb jij graag de touwtjes in handen? Neem jij graag de leiding? Tijdens deze opleiding worden je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij projecten meteen de leiding, wordt bijvoorbeeld algemeen directeur van jullie student company.

 • Competitief?

  Heb jij de wil om te scoren? Wie carrière wil maken in business moet sneller en scherper zijn dan de concurrentie en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt. Jouw winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat jouw bedrijf succesvol wordt.

 • Een echte verkoper?

  Of wil jij een echte verkoper worden? Deze opleiding helpt je hierbij. Je salesvaardigheden oefen je in Tio’s boardroom. Je leert hoe je een product of dienst zo in de markt zet, dat niemand om jou heen kan. Je haalt nieuwe klanten binnen en bouwt de relatie met de klant verder uit.

 • Goed in onderhandelen?

  Wil jij graag leren uitstekend te onderhandelen? Dit is van belang bij de beroepen die je na deze opleiding gaat uitoefenen. Bijvoorbeeld als accountmanager of commercieel medewerker. Als verkoopadviseur overtuig jij jouw klanten dat jouw product of dienst hun bedrijf verder zal helpen. En als inkoopmedewerker onderhandel jij de beste prijs voor jouw producten.

 • Goed in contact leggen en onderhouden?

  Dan ben jij zeer geschikt om junior accountmanager te worden. Je legt makkelijk contact en kunt goed met mensen omgaan. Je kan goed luisteren en leeft je in in de wensen van de klant. Daarom kun jij hen goed adviseren over welk product of dienst het best bij hen past.

 • Klantgericht?

  Kan jij de wensen van de klant omzetten in een bestelling? Dan creëer je een win-winsituatie voor jou én je klant. Om de klant aan je te binden, is aftersales een belangrijk onderdeel. Nadat het product of de dienst is geleverd, controleer je of alles naar wens is. Kun jij de verwachtingen van de klant overtreffen?

 • Internationaal georiënteerd?

  Wil jij graag ervaring opdoen in het buitenland? En werken in een internationale omgeving? Deze opleiding stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Tijdens twee internationale studiereizen bezoek je onder meer bedrijven en leer je een internationaal netwerk op te bouwen. En je kunt natuurlijk stage lopen in het buitenland.

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Tweetalig onderwijs

Nu ook tweetalige mbo4-onderwijs bij Tio.De mbo4-opleiding Commercieel Business Management kun je op alle Tio-vestigingen ook tweetalig volgen: in het Nederlands én Engels. Handig als je internationale ambities hebt!
Kies je voor de tweetalige variant van Commercieel Business Management, dan volg je minimaal de helft van je vakken in het Engels. De rest doe je in het Nederlands. Je werkt aan je Engelse spreek- en schrijfvaardigheden terwijl je tegelijkertijd vertrouwd raakt met Engels vakjargon. Zo word je goed voorbereid op de internationale arbeidsmarkt. Ideaal als je voor een internationale carrière gaat of simpelweg je mogelijkheden in het werkveld wil verbreden.

Bekijk hier de video's over mbo business

 • Dit is Commercieel Business Management
  Dit is Commercieel Business Management
 • Projecten bij beste en leukste mbo-businessopleiding
  Projecten bij beste en leukste mbo-businessopleiding
 • Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
  Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
 • Stages bij Commercieel Business Management!
  Stages bij Commercieel Business Management!
 • Thomas loopt stage bij We Have A Plan
  Thomas loopt stage bij We Have A Plan
 • Commercieel Business Management - Stage Groupon in Kaapstad
  Commercieel Business Management - Stage Groupon in Kaapstad
 • Auto's verkopen bij Mercedes-Benz
  Auto's verkopen bij Mercedes-Benz
 • Stage bij Ahoy Rotterdam
  Stage bij Ahoy Rotterdam
 • Mbo Teambuilding project in Winterberg
  Mbo Teambuilding project in Winterberg
 • Tio-student Kevin loopt stage bij Gazelle
  Tio-student Kevin loopt stage bij Gazelle

Wat ga je leren?

Heb jij grote ambities, en wil je het maken in de zakenwereld? Tijdens Commercieel Business Management krijg je alle tools die je nodig hebt voor (inter)nationaal succes. Van relatiebeheer tot sales en van scherpe offertes tot ondernemende skills. Je adviseert klanten over producten en ontwikkelingen en stelt marketing- en accountplannen op. Je onderhandelt, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren. Heb jij internationale ambities, en wil je het maken in de zakenwereld? Commercieel Business Management leert je alle tools die je nodig hebt voor internationaal succes.

Waarom kiezen studenten voor Commercieel Business Management?

 1. De Keuzegids mbo heeft deze opleiding vier keer uitgeroepen tot de beste mbo-opleiding van Nederland in haar vakgebied. Ook is Commercieel Business Management al acht jaar op rij benoemd tot topopleiding.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: mbo4 in 1 of 2 jaar.
 3. Dankzij de brede opzet van Commercieel Business Management kun je vrijwel overal aan de slag, van mkb tot grote internationale bedrijven.
 4. Als je deze opleiding afrondt, ben je een ware salesspecialist. Om dat te bewijzen krijg je het SMA-certificaat 'Sales Practitioner'.  
 5. Tio opent deuren: je wordt onderdeel van een groot internationaal netwerk. Je leert zaken doen met andere culturen en kan stage lopen in het buitenland.
 6. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 
 7. Je kunt deze opleiding ook tweetalig volgen. Een voordeel als je internationaal zaken gaat doen.                   

Na de studie

Met je mbo-diploma Commercieel Business Management kun je veel kanten op. Je kunt aan de slag in veel verschillende branches en functies; van multinationals tot het midden- en kleinbedrijf en van accountmanagement tot communicatie. Of maak je eigen onderneming tot een succes! Wat dacht je bijvoorbeeld van commercieel medewerker bij Mercedes of ga aan de slag als salesmedewerker in Londen. Of zet succesvol een eigen bedrijf in de markt. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?

Bekijk jouw toekomstperspectief


Deze mbo-opleiding, Commercieel Business Management, is door de Onderwijsinspectie erkend en leidt in één of twee jaar op voor de kwalificatie (Junior) Accountmanager (BOL-crebocode: 25877) op niveau 4. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde diploma van Tio.