1. Home
  2. Over Tio
  3. Organisatie

Over Tio 

Organisatie

De missie van Tio luidt: het verzorgen van persoonlijk en intensief beroepsonderwijs dat als excellent beoordeeld wordt door student en bedrijfsleven. 
Praktijk en kwaliteit staan centraal en daar maakt iedereen zich hard voor. Door te luisteren naar studenten en het bedrijfsleven slaagt Tio erin gedurende het studiejaar op regelmatige basis veranderingen door te voeren in het onderwijsprogramma. De aandacht die Tio besteedt aan kwaliteit resulteert in tevreden studenten.

Ontmoet het managementteam van Tio

Een toegewijd managementteam staat aan het hoofd van de Tio-organisatie. De leden van het managementteam vertellen je over hun passie en trots. Maak snel kennis met onze managementleden, ze stellen zich graag aan je voor. 

Directeur

Mark Duthler 
Mark Duthler, directeur en eigenaar Hogeschool Tio"Al bijna de helft van mijn leven ben ik aan Tio verbonden. En met de jaren word ik steeds trotser op Tio. Tio is eigenlijk mijn vierde kind! Het geeft super veel voldoening als studenten dankzij Tio iets moois uit hun leven halen. En het voelt goed om bovenmeester te mogen zijn van 350 eigenwijze medewerkers op vijf gezellige scholen." 

Volg Mark Duthler op LinkedIn

Commercieel manager

Geert van der Meer
Geert van der Meer, Commercieel Manager bij Hogeschool Tio"Ik ben alweer jaren werkzaam bij Tio. Eerst als vestigingsmanager in Haarlem en Amsterdam en nu alweer geruime tijd als commercieel manager. Samen met de verschillende afdelingen waaraan ik leiding geef, marketing en studentenadministratie, ben ik ervoor verantwoordelijk dat Tio goed verkocht wordt, zodat er voldoende nieuwe studenten starten in het nieuwe studiejaar. Dit begint met de aanwezigheid van Tio op voorlichtingen en beurzen, de studiegids, de website, de open dagen en het te woord staan van klanten tot het aanmeldproces. Geweldig vind ik het om te zien hoe onze studenten vol trots het product verkopen aan een volgende generatie." 
Volg Geert van der Meer op LinkedIn

Hoofd onderwijs & kwaliteit

Karin Steijger 
Karin Steijger,  hoofd onderwijs & kwaliteit bij Hogeschool Tio"In 2003 ben ik begonnen als docent Eventmanagement bij Hogeschool Tio. Het was een nieuwe uitdaging om mijn praktijkervaring over te brengen op de nieuwe generatie, na jarenlang wereldwijd zakelijke evenementen te hebben georganiseerd. De afgelopen jaren vervulde ik met veel plezier verschillende taken bij Tio. Van het geven van voorlichting op beurzen en scholen, via het doceren van verschillende vakken en het mede-ontwikkelen van nieuwe studies, tot het begeleiden van studenten in hun scriptiefase. Vanaf mei 2016 is aan mij het genoegen de afdeling Onderwijs & Kwaliteit aan te sturen. Met mijn kennis en expertise op het gebied van Tio en haar onderwijs zorg ik ervoor dat de medewerkers van deze afdeling optimaal kunnen presteren binnen hun vakgebied, wat resulteert in het bieden van kwalitatief hoogwaardige opleidingen."
Lees meer over Karin
Volg Karin Steijger op LinkedIn

Hoofd automatisering

Louis van Dieteren
Louis van Dieteren, Hoofd automatisering“Sinds eind 2017 werk ik bij Tio als Manager ICT. In mijn loopbaan heb ik bij commerciële organisaties gewerkt, waarbij ik altijd actief ben geweest op het gebied van informatiemanagement en ICT. Samen met mijn team dragen we bij aan de ambitie en drive van Tio om de beste te willen zijn. Innovatie en kwaliteit van de ICT staan centraal net als een optimale aansluiting op de behoeften en wensen van zowel het onderwijs, de studenten, docenten als die van de interne klanten van de bedrijfsvoering.
Mijn ICT-team bestaat uit gedreven en gemotiveerde medewerkers op de gebieden van informatiemanagement, projectleiding, software ontwikkeling, functioneel beheer, systeembeheer en de service desk. Op onderdelen vullen we dat aan met externe oplossingen en partijen, waarbij wij altijd zelf de regie blijven voeren. Een goede ICT maakt het onderwijs aantrekkelijker”.
Volg Louis van Dieteren op LinkedIn

Manager P&O

Kitty Vlijter
Kitty Vlijter, Manager P&O bij Hogeschool Tio"Inmiddels werk ik alweer 5 jaar met veel plezier voor Tio. Vanaf 1 augustus 2017 als verantwoordelijke voor de afdeling Personeel & Organisatie (P&O).
Na ruim 22 jaar in Amerika gewoond en gewerkt te hebben als human resource professional ben ik in 2012 terugverhuisd naar Nederland en ben ik bij Tio begonnen als docent voor de (hotel)management- en communicatievakken. Vervolgens ben ik stagecoördinator en studiecoach geworden voor de studenten van de Engelstalige opleiding Hotel and Event Management op de vestiging in Utrecht.
Met deze kennis en ervaring wil ik graag een bijdrage leveren om de P&O-processen verder te ontwikkelen zodat alle Tio-collega’s gemotiveerd en gedreven goed werk kunnen leveren en het beste uit zichzelf kunnen halen." 
Volg Kitty Vlijter op Linkedin

Controller

Marten Busstra 
Marten Busstra, Financieel Manager“Sinds maart 2017 ben ik als controller van Tio verantwoordelijk voor de financiële afdeling. Na mijn studie Bedrijfseconomie heb ik werkervaring opgedaan als Assistent Controller en daarna Business Controller in de detailhandel. Bij Tio ligt voor mij een mooie kans om de Financiële afdeling naar een hoger niveau te brengen die past bij de kwaliteit waar Tio voor staat. Met mijn enthousiasme en aanpakkersmentaliteit zal ik mij samen met de afdeling bezig houden met het optimaliseren van de financiële processen en er voor zorgen dat deze aansluiten op de ontwikkelingen binnen Tio.”
Volg Marten Busstra op Linkedin

Vestigingsmanager Tio Amsterdam

Martijn Naberman
Martijn Naberman, vestigingsmanager Tio Amsterdam"Begin 2009 ben ik bij Tio Amsterdam begonnen met een verleden als docent aardrijkskunde, manager bij Albert Heijn en Intersport. Ik heb mij sindsdien geen dag verveeld: organiseren van steeds betere en drukkere (soms 1300 gasten) evenementen, aannemen van leuke en goede docenten (na het doornemen van soms wel 1300 cv’s), het ontvangen van steeds meer en hele leuke studenten, verbouwingen op de vestiging, organiseren van de Londenreis, veel rondlopen en praten met de studenten, vergaderen etc. Kortom een ontzettend leuke en drukke baan." 
Volg Martijn Naberman op LinkedIn

Vestigingsmanager Tio Eindhoven

Nicole Faasse, Vestigingsmanager Tio EindhovenNicole Faasse
“Voordat ik hier in dienst kwam als vestigingsmanager heb ik 4 jaar een eigen restaurant gehad in Deurne. Daarvoor ben ik werkzaam geweest bij Tio Leidschendam later Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Op alle vestigingen heb ik horeca (praktijk)vakken gedoceerd en was ik stage- en studiecoördinator van de richtingen mbo Hotelmanagement en Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess), daarnaast gaf ik voorlichting op de open dagen van Tio. 
Ik lever graag goed werk af en communiceer het liefst op een persoonlijke wijze. Servicegerichtheid staat bij mij hoog in het vaandel en ik vind het prettig om een vertrouwensrelatie op te bouwen. Een tevreden persoon, daar krijg ik energie van! Jong volwassenen kunnen opleiden, docenten blijven enthousiasmeren en sturing geven aan een team, is een continue proces waarbij vaak genoeg mijn vakkennis als vinoloog goed van pas komt.”
Volg Nicole Faasse op LinkedIn.

Vestigingsmanager Tio Hengelo

Ingrid Alssema
Ingrid Alssema, vestigingsmanager Tio Hengelo"Tio Hengelo bestaat inmiddels bijna 50 jaar. In 1969 is hier de basis gelegd voor de vijf vestigingen die zich gezamenlijk de Beste Kleine Hogeschool mogen noemen. Inmiddels mag ik over Tio Hengelo al zo’n 25 jaar de scepter zwaaien en doe dat dagelijks met alle plezier. Qua studentenaantal mogen we dan het kleinst zijn van alle vestigingen, maar samen met de medewerkers is het hier dagelijks, ook in de zomermaanden, een gezellige bedoening, waarbij het vasthouden van de kwaliteit hoge prioriteit kent. Ben je een keer in het oosten des lands, kom dan gerust eens op bezoek om sfeer te proeven." 
Volg Ingrid Alssema op LinkedIn

Vestigingsmanager Tio Rotterdam

Dorien Verweij
Dorien Verweij, vestigingsmanager Tio Rotterdam"Ik ben alweer jaren in dienst bij Tio. De tijd is omgevlogen! Ik kwam naar Tio met de verwachting persoonlijk onderwijs te combineren met een commerciële inslag. Die verwachtingen zijn ruimschoots waargemaakt. Ik heb diverse werkgevers gehad in de profit- en non-profitsector. Zo’n 15 jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om in het onderwijs te gaan werken. De laatste tien jaar als vestigingsmanager/schoolleider. Die brede ervaring komt me goed van pas. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Niet alleen is Rotterdam recent uitgeroepen tot de beste stad van Europa. Het is ook gewoon de leukste en snelst groeiende vestiging van Tio!" 
Volg Dorien Verweij op LinkedIn

Vestigingsmanager Tio Utrecht

Arthur Teeuw
Arthur Teeuw, vestigingsmanager Tio Utrecht"Tio is een bijzondere community, kleinschalig en persoonlijk. Die specifieke Tio-sfeer wil ik ook in Utrecht in ere houden." Arthur is geen onbekende bij Tio. Hij begon jaren geleden als afstudeercoach. Al snel ging hij lesgeven, werd hij studiecoach, stagecoördinator, voorlichter en uiteindelijk ook lid van de examencommissie. In maart 2015 koos hij tijdelijk voor een andere uitdaging, maar het bloed kruipt dan toch waar het niet gaan kan. "Ik ben afgestudeerd als bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in de richting Beleid & Politiek. De voornaamste kracht van Tio is de sfeer. Tussen docenten en studenten, en tussen medewerkers onderling. Het is een echte, hechte community, dankzij het kleinschalige en persoonlijke karakter. In zo’n omgeving ben ik op mijn best en kan ik ook echt van waarde zijn.”
Volg Arthur Teeuw op LinkedIn

Meer weergevenMinder weergeven

Kwaliteit

Door de landelijke organisatie kan Tio zich focussen op kwaliteit en onderwijsvernieuwing. Een team van onderwijskundigen zet zich dagelijks in voor de onderwijskwaliteit en voor aansprekende en actuele studieprogramma’s. De eigen softwarespecialisten zorgen ervoor dat de systemen up-to-date zijn en optimaal functioneren. 

Accreditatie & erkenning

De hbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De NVAO is als onafhankelijke, binationale accreditatieorganisatie bij verdrag opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid om een deskundig en objectief oordeel te geven over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. De taken en werkwijze van de NVAO zijn in wetgeving vastgelegd. Haar hoofdtaken zijn het beoordelen en het borgen van het niveau en de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen en het bevorderen van de kwaliteitscultuur binnen het hoger onderwijs.

De mbo-opleidingen van Tio zijn door de Onderwijsinspectie erkend in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs. De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio in haar beoordeling op alle onderdelen de hoogst haalbare scores gegeven, de eindbeoordeling is dan ook goed. 
NVAO, de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie, heeft de hbo-opleidingen van Hogeschool Tio geaccrediteerd.

Kwaliteitszorg

Kwaliteitszorg

ISO-kwaliteitscertificaat voor Hogeschool Tio.Hogeschool Tio voert het NEN-EN ISO 9001:2008 kwaliteitscertificaat. Dat het onderwijs en de organisatie op Hogeschool Tio van topkwaliteit zijn, is hierbij nogmaals bevestigd.

NRTO-keurmerk

Erkenning voor kwaliteit en professionaliteit
NRTO-keurmerk voor Hogeschool Tio, erkenning voor kwaliteit en professionaliteit.Sinds eind augustus 2016 mag Hogeschool Tio als een van de eersten het NRTO-keurmerk voeren. Het NRTO-keurmerk is in de onderwijswereld een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een onderwijsinstelling. Het keurmerk geeft aan dat Hogeschool Tio transparant is over producten en diensten, adequate dienstverlening biedt, een professionele omgang met klanten kent, deskundig personeel heeft en de klanttevredenheid meet.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of je aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. 

Samenwerking

Samenwerking

Hogeschool Tio is lid van de vereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Daarnaast is Hogeschool Tio lid van de branche- en netwerkorganisaties:

Hogeschool Tio is lid van de vereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).Geschillencommissie
Tio's samenwerking met de ANVR Tio's samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland   Tio's samenwerking met Sales Management Association
Tio's samenwerking met Hotellotop  Tio's samenwerking met IDEA
Tio's samenwerking met Genootschap voor Eventmanagers  Tio's samenwerking met Thuiswinkel.org

Klanttevredenheid

De aandacht die Tio besteedt aan kwaliteit resulteert in tevreden studenten. Tio scoort daarom goed in externe enquêtes, zoals de Nationale Studenten Enquête en de JOBmonitor. Tijdens de opleiding vullen studenten ook meerdere interne enquêtes in. Aan de hand van deze enquêtes kan de kwaliteit worden gemeten, maar – belangrijker nog – wordt ook duidelijk wat er nog verder kan worden verbeterd. Daarnaast heeft Tio zeer frequent formeel en informeel overleg met studenten. Jaarlijks zijn er twee studenten-vertegenwoordigersoverleggen per vestiging en twee bijeenkomsten van de opleidingscommissie. Tevens vindt er geregeld overleg plaats tussen studenten, studiecoaches, studentenvertegenwoordigers en de staf op de vestiging. 

Advies door het bedrijfsleven

Werkveldadviescommissie

Ten aanzien van de opzet van de opleidingen laat Tio zich adviseren door een commissie met deskundigen uit het bedrijfsleven:

Dhr. J. Abraham 
Directeur Research & Advise, Thuiswinkel.org
Dhr. E. Bleeker 
Verenigingsmanager, Sales Management Association
Mevr. E. Boers 
General Manager, Carlton Ambassador Hotel
Dhr. P. Boogert 
General Manager, Lloyd Hotel
Dhr. S. Bosman 
CEO, Certimark
Dhr. K. Deelstra 
Directeur & Search consultant, InternetEffect
Dhr. R. Dingemans 
Head Consulting, SAP Nederland BV
Dhr. R. Dresia 
Manager Cabin Crew Training, TUI Nederland
Dhr. mr. J. van Duijvenbode 
Manager Tax Management, Deloitte
Dhr. M Groot 
Directeur, 8DAW
Dhr. B. van der Heijden 
Manager Organiser Services, RAI Amsterdam
Mevr. E. Janssen 
Managing Director, Culture Inc.

Dhr. E. de Jong 
Chief Operating Officer, USG People
Dhr. drs. ing. J. Koppers 
Supply Chain Director, Lucas Bols BV
Mevr. E. Kuipers 
Commercial Director, ITG Companies
Dhr. T. Landen 
Marketing Manager, EMEA Revinate BV
Dhr. B. van der Linden 
Directeur, Any Lamp BV
Dhr. T. Naber 
General Manager, Grand Hotel Karel V
Dhr. E. Nijman 
Managing Partner Ebusiness, Qhuba
Mevr. W. van Norel 
HR Manager, InterContinental Amstel Amsterdam
Mevr. M. van Oerle 
Unit Coach Dienst Cabine, Transavia
Dhr. F. Oostdam 
Directeur, ANVR
Mevr. B. van Osch 
Senior Manager Camping Jobs & Training Centre, Vacansoleil Camping Holidays
Dhr. D. Prijs 
Directeur, Genootschap voor Eventmanagers

College van advies

Tio laat zich op bestuurlijk niveau adviseren door een college van advies:
Dhr. mr. O. van den Brink
Oud-directeur, Transavia
Dhr. J.G. ter Haar
Oud-directeur, Oad Groep
Dhr. R. Payer
Cluster General Manager, Waldorf Astoria & Hilton Amsterdam


Onderwijsvisie en begeleiding

Studenten passen hun kennis en vaardigheden toe in praktijksituaties. Leren gebeurt binnen én buiten school, op verschillende manieren. Zo lopen de studenten gedurende de opleiding twee keer een stage van minimaal 13 weken en krijgen ze les van docenten uit de praktijk. De studieprogramma’s zijn opgesteld op basis van de competentieprofielen, in samenwerking met de branches. 

Kennis en toepassing

Tio-afgestudeerden gaan de arbeidsmarkt op met een stevige kennisbasis. Die kennis is tijdens de studie regelmatig getoetst én toegepast in de praktijk. Bijvoorbeeld in de vorm van cases en rollenspelen.

Kleine klassen 

Een van de speerpunten binnen het onderwijs van Tio is kleinschalig en persoonlijk onderwijs. Dankzij de kleine groepsgrootte is er veel tijd voor individuele aandacht en begeleiding van de student. De docenten kennen de studenten bij naam en kennen ook de persoon achter de naam. Dit zorgt voor nog betere studieresultaten.

Communicatie en culturele intelligentie

Internationaal zakendoen staat of valt met het communiceren met mensen uit andere culturen. Daarom is er binnen de studieprogramma’s veel aandacht voor (interculturele) communicatievaardigheden. 

Professionele ontwikkeling

Studenten ontwikkelen zelfkennis, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, leiderschapsvaardigheden en leren samenwerken. Ze groeien uit tot jonge professionals met een sterk ontwikkeld gevoel voor eigen verantwoordelijkheid, de bereidheid om hard te werken en de wil om te presteren. 

Integrale projecten

Om beroepsproducten zoals een ondernemingsplan of een adviesrapport te ontwikkelen zijn kennis, vaardigheden en het vermogen om samen te werken nodig. Via integrale projecten worden deze competenties naar een hoger niveau getild. 

Incentives

Tio gelooft dat prestatieprikkels zorgen voor extra motivatie. Daarom zijn diverse projecten opgezet in competitievorm. Het wedstrijdelement stimuleert excellentie en teamgeest.

Intensief onderwijs

Bij Tio krijgen studenten veel les en lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald. Tijdens de zomermaanden lopen de studenten stage en tijdens de regionaal vastgestelde herfst- en meivakantie zijn ook studieprojecten. Een studiejaar bij Tio duurt dan ook 47 weken, ten opzichte van 40 weken in het bekostigd onderwijs. Hierdoor kun je na je vmbo in twee jaar een mbo4-diploma halen. Met een havo-diploma op zak kan dit zelfs in één jaar.

Veilige leeromgeving

De Tio-vestigingen zijn kleinschalig en hebben een vriendelijke sfeer. Studenten kunnen met hun vragen terecht bij de (assistent-)vestigingsmanager of studiecoach en iedereen kent elkaar. Tio biedt studenten een veilige leeromgeving waarin ze zich optimaal kunnen ontplooien. Studenten worden positief gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Er wordt een duidelijke structuur geboden met heldere afspraken.

Stevige kennisbasis

Tio vindt dat beginnende beroepsbeoefenaars moeten beschikken over een stevige kennisbasis. Deze kennis ontwikkelen de studenten tijdens de verschillende vakken. Ze krijgen begeleiding van docenten uit de praktijk, die een uitgebreide werkervaring hebben binnen het betreffende vakgebied. Kennis uit boeken vertalen de docenten naar concrete praktijksituaties en ze dragen praktijkkennis over die niet in de boeken staat.

Activerend en gevarieerd onderwijs

Studenten worden uitgedaagd om actief met de lesstof aan de slag te gaan. Naast lessen zijn er daarom projecten, stages en gastcolleges. Er zijn verschillende werkvormen, zoals rollenspelen, casussen, discussies, quizzen, online zoekopdrachten, simulatiegames en presentaties.

Studieloopbaanbegeleiding

Studenten worden intensief begeleid en niet aan hun lot overgelaten. Er zijn veel contacturen, begeleiding tijdens projecten is opgenomen in het rooster en er kan gekozen worden voor studiecoaching. Minimaal twee keer per studiejaar is er een studieloopbaangesprek waarbij ook de ouders welkom zijn. 

Meer weergevenMinder weergeven


Lectoraat e-commerce

Het Tio lectoraat e-commerce helpt de Tio-studenten om zich te specialiseren in dit dynamische vakgebied e-commerce. De lector deelt zijn zakelijke contacten met de studenten en zorgt vanuit zijn kennis voor ontwikkeling en actualisering van het onderwijs. Hierdoor verloopt de aansluiting op de arbeidsmarkt voor de studenten nog beter. 

Doel

Het lectoraat is gericht op het tot stand brengen van een interactie tussen onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk door middel van het verzamelen, verspreiden en (leren) toepassen van kennis op het gebied van e-commerce en digitale marketing in de branche. Het lectoraat geeft richting aan onderzoeksopdrachten en afstudeerprojecten die door studenten worden uitgevoerd. 

E-commerce speerpunt

Internet heeft een grote invloed op het bedrijfsmodel van bedrijven en instellingen. Hogeschool Tio wil in grotere mate een rol spelen als kenniscentrum voor innovatie op dit gebied. 

Lector e-commerce

Jorij Abraham is lector e-commerce bij TioJorij Abraham, director Research & Advise bij Thuiswinkel.org, is benoemd tot lector e-commerce binnen Hogeschool Tio. Met zijn ervaring als manager e-commerce voor bedrijven als de Bijenkorf, TUI en Sanoma helpt hij Tio om e-commerce nog beter te integreren in alle opleidingen. “Binnen e-commerce is altijd ruimte voor nieuwe ideeën.” 

Meer weergevenMinder weergeven


Historie

Even terug in de tijd. Het hoe en waarom van het ontstaan van Tio.

Oprichter Hogeschool Tio dhr. D.J.F. WilminkHoe het begon: begin jaren ’70 groeide het toerisme explosief. Hierdoor ontstond in de toeristische sector een grote behoefte aan geschoold personeel. Aangezien er nog geen regulier onderwijs op het gebied van toerisme bestond, richtte het bedrijfsleven drie vakscholen op, namelijk:

  • Tio college, namens het bedrijfsleven in Oost-Nederland (opgericht in 1969 door VVV-directeur D.J.F. Wilmink), met een vestiging in Hengelo
  • AVR vakschool, namens het ANVR (brancheorganisatie voor de reiswereld), met een vestiging in Leiderdorp (later Leidschendam);
  • AVV vakschool, namens de ANVV (brancheorganisatie voor het VVV-wezen) met een vestiging in Den Haag (later Amersfoort). 

Oprichter Hogeschool Tio dhr. D.J.F. Wilmink, oud-directeur van de VVV
Deze vakscholen verzorgden kortlopende functiegerichte opleidingen, gericht op de praktische behoeften van het bedrijfsleven. De goede uitstroommogelijkheden voor afgestudeerden zorgden ervoor dat de drie vakscholen populair waren.

Aanvankelijk werden deze vakscholen door de overheid gesubsidieerd. Eind jaren ’80 hield de overheidssubsidie op te bestaan en werden de vakscholen gedwongen meer marktgericht te gaan denken. In 1988 werden nevenvestigingen geopend in Haarlem en ’s-Hertogenbosch.

Mark Duthler, directeur-eigenaar Hogeschool TioSinds 1991 is Tio een particuliere onderwijs­instelling, onder leiding van huidig directeur Mark Duthler.

Verschillende vakscholen werden door Tio overgenomen: de AVV-vakschool in 1993 en de AVR-vakschool in 1994. In 1997 werd de hospitality-opleiding Tunon overgenomen. 

Meer weergevenMinder weergeven
 Accepteer cookiesJa, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Meer info