Toerisme-opleidingen bij Tio

De wereld is je speelveld, jij staat klaar voor vakantiegangers of zakenreizigers. Wat mensen verwachten is door de jaren heen enorm veranderd. Wil graag in de toerismebranche aan de slag en op de toekomstige veranderingen in willen spelen? Deze Tio-opleiding is de manier om dit mogelijk te maken.

De toerismebranche is in beweging: mensen boeken hun reis vaker online, zijn op zoek naar nieuwe ervaringen en willen graag maatwerk. Ook duurzaamheid speelt een grotere rol. Corona heeft een flinke invloed gehad op de branche, maar gelukkig is het nu tijd om te herstellen: vakanties zijn weer erg in trek nu er meer mogelijk is. Welkom in de wereld van toerisme.

Wat speelt er in de branche?

Benieuwd welke actuele thema’s spelen in de toerismebranche? Vakanties en reizen uiteraard. Maar die vakanties zien er vaak wel anders uit dan we gewend zijn: mensen willen langzamer reizen, bijvoorbeeld met de nachttrein. Ook kiezen ze vaker voor een ‘solo travel’: alleen op pad. Boutique hotels zijn ook erg in trek, en mensen gaan op zoek naar unieke ‘bucket list’-reizen.

Waar vind je jouw droombaan?

Ga je werken in de toerismebranche, dan gaat er letterlijk een wereld voor je open. Toon je toerismeskills in Nederland, of ga aan de slag op Bali, in New York of in Nieuw-Zeeland: vrijwel overal ter wereld is werk in deze branche te vinden. Bijvoorbeeld bij touroperators, (zaken)reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, boekingswebsites of eventbureaus. Het werkveld binnen toerisme is breed: je kunt aan de slag als bijvoorbeeld tourmanager, (zaken)reisadviseur of productmanager, maar ook je talenten inzetten als citymarketeer, salesmanager of consultant. Of start je eigen bedrijf! Benieuwd waar Tio-alumni nu werken? Je leest het hier.

Ontdek de wereld met Tio

Met een Tio-opleiding op je cv staan toerismebedrijven voor je in de rij. Samen met jouw open-minded houding, talenkennis en organisatietalent, staat niets jouw droomcarrière nog in de weg. Bovendien neem je veel kennis mee van de actualiteiten uit de branche en heb je een breed netwerk opgebouwd dankzij Tio’s samenwerking met brancheverenigingen ANVR, Ecommerce Foundation en IDEA. Ontdek jij straks de wereld?

Meer weten? Vraag de studiegids aan
Studiegids aanvragen