Eventopleidingen bij Tio

Voel jij je helemaal in je element op evenementen en festivals, en zou je het liefst zélf de touwtjes in handen hebben? Dan is een baan in de eventbranche echt iets voor jou. Start je carrière met een opleiding van Tio.

De eventbranche lag even stil door corona, maar is weer helemaal back in business! Met meer dan 1.000 festivals per jaar en met de meeste congressen van Europa is Nederland een belangrijke speler op het gebied van events. Ook internationaal is er veel te beleven in deze branche. Maak kennis met de eventbranche.

Wat speelt er in de branche?

Benieuwd welke actuele thema’s je tegenkomt in de eventbranche? Bijvoorbeeld hybride eventtrajecten: die worden sinds corona steeds populairder. Ook purpose marketing (betekenismarketing, waarbij een organisatie rekening houdt met maatschappelijke issues) is bezig met een opmars, en de customer experience is niet meer weg te denken uit de branche.

Waar vind je jouw droombaan?

Zeg je events, dan zeg je festivals. Maar de eventbranche is veel breder dan dat! Naast banen bij eventorganisaties kun je met je Tio-diploma aan de slag bij bijvoorbeeld congres- en beurslocaties, attractieparken, cruisemaatschappijen, banken en verzekeraars of marketingbureaus. Zet je talenten in als eventmanager, congresorganisator, marketingmanager, weddingplanner of general manager. Als Tio-student heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt, vraag maar aan deze alumni. En wist je dat 38% van Tio’s eventalumni is gestart met een eigen onderneming?

Start je eventcarrière met Tio

Waar je ook gaat werken: met jouw hospitality- en organisatietalent, gastvrije houding en teamplayermentaliteit maak je het verschil. En doordat Tio nauw samenwerkt met brancheorganisaties als Eventbranche, IDEA en Genootschap voor Eventmanagers ben jij op de hoogte van alle ins en outs in de branche én bouw je al tijdens je studie aan een waardevol netwerk. Dat komt goed van pas tijdens je carrière in de eventbranche!

Meer weten? Vraag de studiegids aan
Studiegids aanvragen