1. Home
  2. Communicatie
  3. Waarom deze studie?

Communicatie 

Nieuw-stickerCROHO-nummer 34405

Waarom kiezen voor Communicatie bij Hogeschool Tio

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Communicatie? Omdat je je specialiseert in een vakgebied dat staat te springen om young professionals zoals jij. En omdat Hogeschool Tio behoort tot de beste hogescholen van Nederland. 

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Communicatie-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Specialisatie concepting

Je ontwikkelt concepten, doet aan storytelling en denkt na over hoe je een organisatie of merk onder de aandacht brengt. Van idee tot ontwerp.

Internationaal

Veel Tio-studenten lopen stage in het buitenland. Daarnaast ga je tijdens je studie op internationale studiereis en ontwikkel je je talen. Ook kun je (af)studeren in het buitenland en een deel van je opleiding volgen aan een partneruniversiteit in een ander land. Zo doe je internationale ervaring op, én bouw je aan je netwerk!

Interessante projecten

Tijdens de PR-week dompel je jezelf onder in de mediawereld en leer je meer over interviewen. De branding week draait om merken en imago: hoe creëer je een smetteloos imago of juist een stoere no-nonsensementaliteit?

Breed inzetbaar

Met een hbo-opleiding Communicatie kun je op veel plekken aan de slag. Denk aan communicatie-, marketing en pr-functies binnen multinationals, het mkb, reclamebureaus, gemeentes of een online agency. Of begin voor jezelf als freelancer en bouw aan je eigen onderneming.

Leren door doen

De opleiding combineert theoretische kennis met praktische projecten en lesvormen. Zo leer je de theoretische kennis toepassen in de praktijk. Zo’n 55% van de opleiding Communicatie staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. De slagingspercentages zijn bij Tio hoog: ruim 70%.

Ondernemende studenten

Met die ondernemende mindset zit het op Tio wel goed. Je doet managementvaardigheden op en leert hoe je met jouw ondernemersskills opvalt bij organisaties. Wie weet start jij je eigen onderneming!

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 23 tot 25 contacturen per week, met uitzondering van het laatste jaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen en je eigen studiecoach krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten en stages. De NVAO beoordeelt de begeleiding als ‘excellent’.

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen Logeion en E-commerce Foundation. Daardoor sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde over het studiejaar 2020-2021 is – over heel Tio gemeten – 10 studenten per les. Docenten kennen je dus bij naam: je bent bij Tio geen nummer.

Snel studeren

Je kunt bij Tio je Bachelor of Arts in slechts drie jaar halen en je Associate degree-diploma in twee jaar.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Keuzevrijheid

Je kunt 40% van de inhoud van je opleiding zelf bepalen: je stageplek, je rol bij projecten, de minor die bij je past en je afstudeerthema.