1. Home
  2. Hotel- en Eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement hbo

8 jaar (niet op rij)CROHO-nummer 34118

In het kort

Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten, ook online. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming. 

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement. Ben jij:

Gastvrij?

Zit gastvrijheid in je bloed en wil jij je gasten altijd de beste beleving bieden? Dan past deze hbo-opleiding perfect bij jou. Tijdens de opleiding leer je alles over gastvrij ondernemen en ga je aan de slag in hotels, restaurants en op evenementen.

Geïnteresseerd in de wereld van hotellerie?

Ben jij altijd al aangetrokken tot de hotellerie? Never a dull moment! Ga aan de slag als front-office manager, jij bent het gezicht van het hotel. Of is revenue management meer jouw ding? Op basis van verwachtingen en historische gegevens bepaal jij de beste kamerprijzen.

Een organisatietalent?

Ben jij in control en kun jij anderen motiveren? Word een talent in het organiseren van events. Van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Of ga binnen de hotellerie aan het werk met evenementen op de afdeling banqueting. Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk: tijdens de eventweek strijd je mee in de eventgame, in een team bedenk je een eventconcept voor een bedrijf.

Nieuwsgierig?

Heb jij oog voor detail, ben je altijd van alles op de hoogte en leergierig? En wil jij graag ‘behind the scenes’ bij evenementen? De onderzoeker in jou wordt op zijn wenken bediend. Tijdens de opleiding bezoek je evenementen en ga je ook achter de schermen. Jij staat vooraan om alle informatie over de organisatie van het evenement in je op te nemen.

Ondernemend?

Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag een eigen onderneming starten? Samen met je medestudenten run je je eigen hotel en ben je daarbij ook verantwoordelijk voor de eventorganisatie. Ook kun je de minor ondernemerschap kiezen, waarbij je in een team een onderneming opricht. Tio brengt graag haar ondernemende karakter over op de studenten.

Geïnteresseerd in andere culturen?

In hotellerie is de wereld je werkveld. Ook tijdens je studie kom je in contact met andere culturen tijdens de studiereis, tijdens je internationale stage of als je een half jaar of een jaar in het buitenland gaat studeren.

Nieuwsgierig naar foodconcepts?

Lijkt het je leuk om een nieuw foodconcept te ontwikkelen? Je gaat in de kookstudio aan de slag met bereidingstechnieken. En bij de vakken F&B-management en menu development & design leer jij alles over foodconcepts, het samenstellen van menu’s, menu development en design.

Een teamplayer?

Een hotel run je niet alleen en ook een evenement organiseer je niet in je eentje. Je hebt een team om je heen nodig waarmee je het onmogelijke mogelijk maakt. Door goed samen te werken kun je de verwachtingen van je gasten en bezoekers blijven overtreffen!

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Hotelschool of Eventmanagement?

Is de opleiding Hotel- en Eventmanagement nou een hotelschool- of eventmanagementopleiding? Beide! Hotelmanagement en eventmanagement zijn een gouden duo. Daarom combineert Tio deze in de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement.

Ontdek meer

Hotel- en Eventmanagement in 2 minuten

Dit is Hotel- en Eventmanagement
Dit is Hotel- en Eventmanagement
Eventweek bij Tio!
Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
Stage lopen in de hotel- en eventwereld
Do you want to work in Event Management?
Stage lopen bij een tophotel of restaurant in Nederland
A day in the life of a student at Tio University
Dit is Hotel- en Eventmanagement
Uiteenlopende stages bij Hotel- en Eventmanagement
Career opportunities after studying at Tio

Waarom kiezen studenten voor Hotel- en Eventmanagement?

  1. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
  2. Al jaren stijgt de omzet in de horeca en daarmee de werkgelegenheid.
  3. Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom: de hotelschool mét eventmanagement.
  4. Je studeert aan de beste hotelschool van Nederland (al 7 jaar, Keuzegids).
  5. E-commerce speelt uiteraard een belangrijke rol binnen de opleiding Hotel- en Eventmanagement.
  6. Na afronding van deze opleiding ben je breed inzetbaar.
  7. Bij Tio is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.
Ontdek meer

Studenten aan het woord

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Hotel- en Eventmanagement. Wat dacht je bijvoorbeeld van eventmanager bij Tomorrowland (ID&T) of ga aan de slag als banqueting manager bij Hotel Sofitel Legend The Grand. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?


De bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement (CROHO-nummer 34118) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hotel Management. Het Associate degree-diploma Hotel- & Eventmanagement (CROHO-nummer 80172) kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,6 uit 5 op basis van 60 beoordelingen.