1. Home
 2. associate-degree
 3. Hotel- en Eventmanagement

Hotel- & Eventmanagement

Hbo Associate degree Hospitality & Leisure 2 jaar

Hotel- & Eventmanagement Associate degree

Zitten service en hospitality in jouw bloed? Kies dan voor een carrière in de gastvrijheidsbranche! Na de Associate degree-opleiding Hotel- en Eventmanagement creëer jij samen met je collega’s de perfecte beleving voor je gasten. In een tophotel, sterrenrestaurant, op een gaaf festival of sportevenement: samen maken jullie elk verblijf en evenement tot een groot succes. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als leidinggevende in een hotel of restaurant, zet je talenten in bij een event- of marketingbureau of word eigen baas met je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s Associate degree-opleiding Hotel- en Eventmanagement combineert de klassieke hotelopleiding met eventmanagement. Zo kun je straks alle kanten op! Ben jij:

 • De ideale gastvrouw of gastheer?

  Vind jij het leuk om gasten te ontvangen, en krijg je er energie van om alles tot in de puntjes te verzorgen? Dan is deze Associate degree-opleiding een goede match! Je steekt je handen uit de mouwen in hotels, restaurants en op evenementen, en leert alles over gastvrij ondernemen.

 • Benieuwd naar de hotelwereld?

  Duik jij graag in de wereld van de hotellerie? Zorg dat alles op rolletjes verloopt als verantwoordelijke duty manager, verwelkom gasten als front-office coördinator of geef leiding aan je restaurantteam als supervisor restaurant.

 • Een regelaar?

  Feestje? Organiseer je graag. Festival, congres of beurs? Draai jij je hand straks niet meer voor om! Ben jij graag die spin in het web die anderen motiveert? Ga aan de slag als organisator van een event, festival of beurs. Of laat je talenten zien op de afdeling banqueting van een hotel, waar je succesvolle én smakelijke evenementen organiseert. Tijdens je studie ga je vast bezig met de praktijk: bezoek verschillende events en adviseer samen met je medestudenten een bedrijf over een nieuw eventconcept in Tio’s eventweek!

 • Leergierig?

  Wil jij altijd alles uitzoeken, en is jouw hoofd een spons die nieuwe informatie met gemak opzuigt? Handig! Want tijdens deze opleiding wil je alle ins en outs weten over de organisatie van evenementen, en ga je zelfs achter de schermen!

 • Ondernemend ingesteld?

  Droom jij van je eigen onderneming, en bruis je van de ideeën? Dan zit je goed bij Tio! Run met je studiegenoten je eigen hotel, zorg dat de eventorganisatie tiptop in orde is of start je eigen (fictieve) bedrijf met een sterk onderbouwd ondernemersplan.

 • Benieuwd naar andere culturen?

  In jouw werk kom je mensen uit de hele wereld tegen! Leer andere culturen kennen in de hotellerie, op events of tijdens je internationale stage.

 • Geïnteresseerd in de laatste foodtrends?

  Staan er bij jou straks krekels op de menukaart? Leer alles over food concepts en hoe je menu’s aantrekkelijk samenstelt bij de vakken F&B management. En leer koken als een pro in de kookstudio, waar je alles leert over bereidingstechnieken. 

 • Goed in samenwerken?

  In jouw vak draait alles om teamwork. Samen runnen jullie het hotel, zetten jullie een succesvol evenement neer en overtreffen jullie de verwachtingen van de gasten. Met een gemotiveerd team kun je bergen verzetten!

Passen deze eigenschappen bij jou? Bezoek dan een open dag en duik in de wereld van Tio! Proef de Tio-sfeer, stel je vragen aan studenten en docenten en kom alles te weten over de opleiding.

Hotelschool of Eventmanagement?

Kies je met de Associate degree Hotel- en Eventmanagement nu voor een opleiding hotelschool of eventmanagement? Allebei! Hotelmanagement en eventmanagement gaan namelijk perfect samen, daarom combineert Tio ze in de Ad-opleiding Hotel- en Eventmanagement. Zo kun je straks met je Ad-diploma op zak meerdere kanten op!

Hotel- en Eventmanagement in 2 minuten

 • Dit is Hotel- en Eventmanagement
  Dit is Hotel- en Eventmanagement
 • Stages bij Hotel- en Eventmanagement
  Stages bij Hotel- en Eventmanagement
 • Eventweek bij Tio!
  Eventweek bij Tio!
 • Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
  Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
 • Do you want to work in Event Management?
  Do you want to work in Event Management?
 • Stage lopen bij Hotelmanagement mbo
  Stage lopen bij Hotelmanagement mbo
 • A day in the life of a student at Tio University
  A day in the life of a student at Tio University
 • Career opportunities after studying at Tio
  Career opportunities after studying at Tio

Waarom kiezen studenten voor Hotel- & Eventmanagement?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt je Associate degree-diploma al in 2 jaar behalen: lekker snel dus.
 3. De horeca staat te springen om goed opgeleid personeel.
 4. Je specialiseert je naast hotellerie in eventmanagement: een perfecte combi!
 5. Je doet tijdens je studie al veel praktijkervaring op: run bijvoorbeeld je eigen hotel tijdens de Hotel- en Eventweek, bedenk een nieuw eventconcept in de Eventweek en ga op (internationale) stage!
 6. Met je diploma op zak kun je in veel verschillende sectoren terecht: er is in alle branches veel vraag naar hospitalityprofessionals.
 7. Je krijgt bij Tio veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook is er veel ruimte voor jouw professionele ontwikkeling.

Na de studie

Met je Associate degree-diploma Hotel- en Eventmanagement kun je veel kanten op. Ga bijvoorbeeld aan de slag als assistent eventmanager bij Pinkpop, of geef leiding aan je collega’s als restaurantsupervisor bij het Hilton in New York! Neem hier vast een kijkje in je toekomst. 


De Associatie degree-opleiding Hotel- en Eventmanagement is geaccrediteerd door de NVAO (CROHO-nummer 80172). Het landelijke opleidingsprofiel Hotel Management is de basis voor deze opleiding. In twee jaar kun je je Associate degree-diploma Hotel- en Eventmanagement behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.