Hbo Rechten Hbo

Hbo Rechten

Van een online aankoop en je mobiele contract tot een bedrijfsovername: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Na de opleiding Hbo Rechten verbind je het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven juridisch advies te bieden. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als bedrijfsjurist, juridisch adviseur, griffier, paralegal of consultant.  

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Rechten biedt je een stevige juridische basis met als extra aspect ondernemerschap. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

 • Een ware detective?

  Zoek jij zaken graag tot de bodem uit en vind jij het leuk om casussen te analyseren? Geen casus is te ingewikkeld voor jou. En dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt te helpen.

 • Een pietje precies?

  Werk jij nauwkeurig en ben jij altijd diegene die anderen op hun fouten moet wijzen? Dan ben je een ware jurist, want die ziet werkelijk niets over het hoofd.

 • Ondernemend?

  Heb jij een ondernemende houding en zie jij altijd en overal kansen? Een bedrijf in crisis zie jij als een uitdaging. Met jouw ondernemende houding ga je aan de slag met het oplossen van deze bedrijfscrisis. 

 • Taalvaardig?

  Heb jij gevoel voor de Nederlandse taal? En ben je dol op Het Groot Dictee der Nederlandse Taal? Als jurist weet jij de Nederlandse taal te waarderen en draai jij je hand niet om voor wat juridische vaktaal. 

 • Adviesvaardig?

  Ben jij altijd behulpzaam en wil je mensen graag voorzien van advies? Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken als juridisch expert. 

 • Overtuigend?

  Kun jij anderen goed overtuigen? Dan hebben we een mooie uitdaging voor jou! Strijd mee in de Pleitwedstrijd. Bereid je zaak goed voor en overtuig de jury met het beste pleidooi. 

 • Een echte puzzelaar?

  Ben jij dol op sudoku? En zie jij een probleem als een puzzel? Dan ben jij geschikt voor werken in de juridische branche. Jij weet de onderste steen boven te krijgen.

 • Rechtvaardig?

  Wil jij graag weten wat je rechten zijn? Schrikken algemene voorwaarden jou niet af? Welkom in de juridische branche, jij gaat hier je plekje wel vinden.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten op de open dag. 

Hbo Rechten iets voor jou?

 • Dit is Hbo Rechten
  Dit is Hbo Rechten
 • Hbo Rechten bij Hogeschool Tio
  Hbo Rechten bij Hogeschool Tio
 • Projecten bij hbo Rechten
  Projecten bij hbo Rechten
 • Werken na hbo Rechten
  Werken na hbo Rechten
 • Bedrijfsjurist Nienke aan het werk bij TAF!
  Bedrijfsjurist Nienke aan het werk bij TAF!

#bedrijfsjurist

Als bedrijfsjurist ben je verantwoordelijk voor de juridische zaken binnen een (internationale) onderneming. Je bent een stevige sparringpartner voor de directie en andere stakeholders. Wetten en regels vertaal je moeiteloos naar de praktijk. Mensen komen naar jou toe omdat je verstand van zaken hebt en snel kunt schakelen. Dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt en collega op weg te helpen en van passend advies te voorzien.

Waardevol diploma

Met de opleiding Hbo Rechten ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio's opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Waarom kiezen studenten voor Hbo Rechten?

 1. Bij Hbo Rechten leer je de theoretische kennis meteen in de praktijk toe te passen.
 2. Er is veel animo voor de opleiding Hbo Rechten.
 3. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 4. Met een hbo-opleiding Rechten kun je op veel plekken aan de slag, binnen en buiten de juridische branche.
 5. Na afronding van deze studie heb je alle kennis in huis om bedrijven op elk juridisch vlak te adviseren.
 6. Je studie sluit altijd aan bij de laatste trends en ontwikkelingen, door Tio's nauwe samenwerking met brancheverenigingen en netwerkorganisaties.
 7. Bij Tio is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je diploma Hbo Rechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van bedrijfsjurist bij Eiffel of ga aan de slag als consultant bij Deloitte. Of ga aan het werk als ondernemer. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? 

Bekijk jouw baankansen

De opleiding Hbo Rechten (CROHO-nummer 39205) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Laws (LLB). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hbo Rechten. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.