1. Home
  2. Internationaal Toeristisch Management

Internationaal Toeristisch Management hbo

11 jaarCROHO-nummer 34927

In het kort

Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Bij Tio’s hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management mag naast alle toeristische kennis e-commerce niet ontbreken. Daarom ben jij na deze opleiding ook in de online wereld helemaal op je plek. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Reislustig?

Wil je graag veel van de wereld zien? Elk jaar de lijst van Lonely Planet op zak en reizen maar? De opleiding Internationaal Toeristisch Management stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Je organiseert als toekomstig reisprofessional je eigen studiereizen. Daarnaast kun je kiezen voor internationale stages of studeren in het buitenland bij een partneruniversiteit van Tio.

Op zoek naar de beste deals?

Zoek jij altijd de beste deals online? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mensen met oog voor detail en vooral voor prijs en kwaliteit. Na deze toerisme-opleiding weet je de reizen die jij samenstelt online tegen een scherpe prijs in de markt te zetten.

Geïnteresseerd in andere culturen?

In toerisme is de wereld je werkveld. Ook tijdens je studie kom je in contact met andere culturen tijdens de verscheidene studiereizen, tijdens je internationale stage of als je in het buitenland gaat studeren. Jouw kans om kennis te maken met een andere manier van leven!

Dol op het samenstellen van vakanties?

Vind jij het leuk om vakanties samen te stellen? Ga je niet voor een standaard vakantie, maar ga jij de uitdaging aan en puzzel je zelf een reis in elkaar? Dan is dit de ideale opleiding voor jou. Als je aan het werk gaat bij een touroperator bepaal je niet alleen de bestemming, maar koop je ook vliegtuigstoelen in, hotelbedden en excursies. Jij maakt de reis op maat!

In control?

Heb jij graag de touwtjes in handen? Wil je je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkelen? Tijdens de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management worden deze skills verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij de verscheidene projecten meteen de leiding.

Een organisatietalent?

Organiseer jij graag events en kan jij anderen motiveren? Word een talent in het organiseren van events. Van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk: tijdens het project Incentive & event travel.

Goed in talen?

Hallo, hola, hello, bonjour? Spreek jij graag andere talen? Kennis van vreemde talen mag natuurlijk niet ontbreken in een toeristische opleiding. Naast Engels kun je je verdiepen in Duits, Frans en/of Spaans.

Geïnteresseerd in e-commerce

Heb jij oog voor detail, ben je altijd online en wil jij graag ‘online’ binnen het toerisme? Ruim 76% van de Nederlanders boekt hun vakantie online (bron: CBS). Er is binnen de reisbranche daarom veel behoefte aan specialisten op dit vakgebied. Deze opleiding combineert toeristische kennis daarom met e-commerce.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Ontdek meer

Internationaal Toeristisch Management in beeld

Dit is Internationaal Toeristisch Management
Dit is Internationaal Toeristisch Management
Projecten bij hbo toerisme
Werken met echte problemen uit de reisbranche
Kyra is doing her internship at cool city guide publisher Time To Momo
Composing your own travel trip to Bilbao, Spain
Tio University students are all over the world
Career opportunities after studying at Tio
International Tourism Management: organize your own study trip
Docent en studiecoach Hogeschool Tio aan het woord
Online Marketeer in Berlin
Veel carrièrekansen met Internationaal Toeristisch Management

Waarom kiezen studenten voor Internationaal Toeristisch Management?

  1. Tio is al 50 jaar befaamd als opleidingsinstituut voor de reiswereld.
  2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
  3. Ruim 76% van de Nederlanders boekt hun vakantie online (bron: CBS). Er is binnen de reisbranche veel behoefte aan specialisten op dit vakgebied. Internationaal Toeristisch Management combineert toeristische kennis daarom met e-commerce.
  4. Je studeert aan de beste toeristische opleiding van Nederland (al 11 jaar op rij, volgens de Keuzegids).
  5. Toerisme is veel meer dan het boeken van een reis. Eventmanagement is niet meer weg te denken uit de toeristische wereld en is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding Internationaal Toeristisch Management.
  6. Na afronding van deze opleiding ben je breed inzetbaar.
  7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.
Ontdek meer

Aan het woord

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Internationaal Toeristisch Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van manager duurzaam toerisme bij TUI of ga aan de slag als projectmanager bij Zoover. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?


De bacheloropleiding Internationaal Toeristisch Management (CROHO-nummer 34927) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Tourism Management. Het Associate degree-diploma Internationaal Toeristisch Management (CROHO-nummer 80170) kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,6 uit 5 op basis van 16 beoordelingen.