1. Home
  2. Master of Business Administration
  3. Waarom deze studie?

Master of Business Administration hbo

Nieuw-stickerCROHO-nummer 70024

Waarom kiezen voor de Master of Business Administration?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Master of Business Administration? Omdat het bedrijfsleven staat te springen om hoogopgeleide managers zoals jij met de juiste skills. Met dit masterdiploma op zak kun je ook functies bekleden die je niet krijgt met alleen een bachelordiploma. Je bent breed opgeleid en het bedrijfsleven werkt graag samen met professionals die ervaring hebben in de praktijk, maar ook analytisch sterk zijn.  

Hieronder lees je waarom studenten voor deze masteropleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Ambitie

Ben jij een ambitieuze student, die gaat voor een carrière aan de top? Met de MBA van Tio geef je academische verdieping aan je kennis en vaardigheden en ontwikkel je een breed bedrijfskundig kader. Je wordt opgeleid voor de hogere managementfuncties.

Kennis verdiepen en verbreden

Kies je voor een master waarmee jij je kennis verder kunt verdiepen? Of wil je je kennis liever verbreden en kies je voor een andere discipline? Met deze MBA maak jij de keuze.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties om te zorgen dat het studieprogramma aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Met je diploma op zak mag je de internationaal erkende titel MBA (Master of Business Administration) voeren. Tio-studenten staan bekend om hun inzet en uitstekende analytische vaardigheden.

Hoog startsalaris

Onderzoek wijst uit dat het startsalaris van iemand met een masterdiploma hoger ligt dat van iemand met een bachelordiploma. Het startsalaris voor recent afgestudeerden aan een economische of bedrijfskundige master, waar de MBA onder valt, ligt rond de € 3.108,- bruto per maand (Keuzegids Masters 2019).  

Geen werkervaring nodig

Je hebt bij Tio geen werkervaring nodig om toegelaten te worden tot deze MBA.

Breed inzetbaar

De Master of Business Administration is een brede commerciële opleiding die je opleidt voor verschillende functies, vakgebieden en bedrijfstakken. Welke specialisatie je ook kiest, je bent breed inzetbaar.

Leren door doen

Tijdens de MBA-opleiding leer je door te doen. Je legt continu de verbinding tussen de theorie en de praktijk, door aan de slag te gaan met opdrachten en cases uit de praktijk. Ook komen de Tio-docenten uit de praktijk. Zij weten precies wat er zich in het werkveld afspeelt en kunnen je daarom uitstekend begeleiden bij vraagstukken.

Waarom kiezen voor deze MBA?

Waarom kiezen voor deze MBA?

Meer baankansen

Het bedrijfsleven werkt heel graag samen met professionals met de praktische vaardigheden van een bachelor en de analytische inzichten verkregen door je master. Daarnaast kun je met een masterdiploma op zak ook de functies bekleden die je niet krijgt met alleen een bachelordiploma; je hebt dus meer mogelijkheden en daarmee meer kans op een baan.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 12 tot 16 contacturen per week. Dankzij de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook tijdens je afstudeeropdracht krijg je uitstekende begeleiding van je afstudeercoach. 

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studeren.

Snel studeren

Na hbo kun je je MBA-diploma al in 1 jaar halen.

Netwerk

Door de goede contacten met het bedrijfsleven, docenten uit de praktijk en je afstudeeropdracht krijg je volop de kans een groot netwerk op te bouwen.

Keuzevrijheid

Je kunt meer dan 50% van de inhoud van je opleiding zelf bepalen. Zo kun je kiezen uit drie verschillende specialisaties: international management, hospitality of commercieel management. Ook je afstudeerthema bepaal je zelf.

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt de MBA ook in het Engels volgen in Amsterdam en Utrecht.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.