1. Home
  2. Nieuws
  3. Hbo business is Joep op het lijf geschreven

“De ervaring die je hier opdoet, is erg belangrijk voor later!”

Tio-student Joep Leemberg over zijn hbo-opleiding International Business Management

Als het aan hem ligt, neemt hij later zijn vaders bedrijf over. De eerstejaarsstudent Joep Leemberg is ondernemend ingesteld en zit boordevol ambitie. De hbo-opleiding International Business Management is hem dan ook op het lijf geschreven. Joep: “Op de open dag van Tio voelde het gelijk goed voor mij.”

Open dag bij Tio

Ondernemen zit Joep in het bloed, zijn vader heeft namelijk een eigen bedrijf in pallets. Joep: “Het zit in de planning om dat op termijn eventueel over te nemen.” Niet zo gek dus, dat Joep vorig jaar uitkwam bij de opleiding International Business Management. Joep vertelt verder: “Ik was erg geïnteresseerd in deze richting; het financiële aspect ervan vind ik heel interessant. Via via hoorde ik goede verhalen over deze hbo businessopleiding aan Tio. Toen ik ging kijken op de open dag, voelde het gelijk goed.”

De open dag beviel ook zijn ouders goed. “Ook voor hen was het fijn om te zien waar ik terecht zou komen. Later heb ik ook nog een kennismakingsgesprek op Tio gehad. Hoewel ik al veel informatie van de open dag had, was dat fijn. Het maakte het persoonlijker.”

Praktijkervaring: de basis voor later

Joep heeft het naar zijn zin op de opleiding. Het leukste project vindt hij, niet geheel toevallig als ondernemer in de dop, het project Student Company. Vol enthousiasme vertelt hij: “We moeten ons eigen product op de markt brengen. We voeren een marktonderzoek uit, stellen een ondernemersplan op en verkopen aandelen. We zitten nog middenin het hele proces.”
Kortom, alles wat er komt kijken bij het runnen van een echt bedrijf. De perfecte voorbereiding dus op ‘het echte werk’. Joep: “Ja inderdaad, het is heel leerzaam. Alle praktijkervaring die je hier op de opleiding opdoet, is heel belangrijk voor later.”

Tio-opleiding betaalbaar voor iedereen

Om de opleiding volledig te kunnen betalen, leent Joep geld van de overheid. Met zijn vader heeft hij een goede regeling kunnen treffen. “Als ik mijn studie haal, betaalt mijn vader de lening af. Zolang ik er niet met de pet naar gooi, betaalt hij de studie dus eigenlijk.” Met een glimlach: “Dat motiveert me wel om extra mijn best te doen, ja!”

Volg Joep op LinkedIn.