1. Home
 2. Decanen
 3. Opleidingen & toelating

Decanen 

Beste kleine hogeschool

Opleidingen & toelating

Bij Hogeschool Tio kunnen uw scholieren versneld studeren in een fijne en veilige omgeving. Ze worden omringd door gemotiveerde studenten en docenten uit de praktijk met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied. 
Hogeschool Tio biedt particuliere hbo- en mbo-opleidingen aan. Dit betekent studeren in kleine groepen, gemiddeld zo’n 11 studenten per les, met veel persoonlijke aandacht en begeleiding. En bij Tio kan uw leerling, in tegenstelling tot het bekostigd onderwijs, de opleiding versneld afronden.

Hbo-opleidingen

in 2, 3 of 4 jaar
 • Commerciële Economie en Ondernemerschap

  Leer de kneepjes van het online-marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel in het MKB als voor een multinational. 

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Executive Officemanagement Schoevers

  Klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met Executive Officemanagement Schoevers houd jij je, als organisatieprofessional, bezig met plannen, organiseren en coördineren op hoog niveau.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, eventmanager of projectmanager binnen grotere organisaties of run je eigen afdeling.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Financial Business Management

  Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Financial Business Management echt iets voor jou! Balansen, begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Bedrijfseconomie kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Hbo Rechten

  Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien. 

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Hotel- en Eventmanagement

  Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Internationaal Toeristisch Management

  Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • International Business Management

  Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.

  Lees meer over deze hbo-opleiding

Mbo4-opleidingen

in 1 of 2 jaar
 • Commercieel Business Management

  Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Bij de opleiding Commercieel Business Management ontwikkel jij het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Na deze mbo-opleiding leg jij makkelijk contact met klanten en verkoop jij meer producten dan je grootste concurrent. 

  Lees meer over deze mbo-opleiding
 • Hotelmanagement

  Bij de opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze mbo-opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 

  Lees meer over deze mbo-opleiding

Master-opleidingen

 • Master of Business Administration

  Na je bachelor graag je kennis verdiepen of verbreden? Kies dan voor Tio’s Master of Business Administration (MBA). 
  De masteropleiding Master of Business Administration leidt je op tot academisch geschoold allround professional binnen grote organisaties en multinationals.

  Lees meer over deze opleiding


Toelatingseisen

Hieronder staan de toelatingseisen beschreven voor de hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio.

Hbo

 • Havo-, vwo-, mbo4-diploma.
 • Toelating met elk profiel.
 • Met een middelbaar hotelschooldiploma of mbo4-diploma toerisme kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Mbo

 • Mavo- of vmbo-diploma (TL, GL).
 • Vmbo-diploma KL op basis van een assessment. 
 • Toelating met elke sectorkeuze.
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
 • Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kunnen studenten in het fasttrackprogramma van de mbo-opleidingen instromen. De opleiding kan dan in één jaar afgerond worden.
Meer weergevenMinder weergeven


Start van de opleidingen

Uw leerling kan op twee momenten in het jaar bij Tio starten: in januari (maandag 6 januari 2020) of in september (maandag 24 augustus 2020).

Aftrap studiejaar

Voorafgaand aan het studiejaar vinden de kick-off dag en welcome days plaats. Tio trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag, voor de studenten die in januari starten vindt deze plaats op 19 december 2019 en voor de studenten die in september starten op 25 augustus 2020. Studenten van alle Tio-vestigingen krijgen gastcolleges van kopstukken uit de branche. 
De welcome days staan in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid. De welcome days vinden plaats tussen 24 augustus en 28 augustus 2020.

Meer weergevenMinder weergeven


Keuzemogelijkheden

Studenten kunnen hun studie deels zelf inrichten. De student kiest zelf hoe snel hij wilt studeren. De student kiest de keuzevakken, minor(s) en stages die hem helpen kennis te verbreden of verdiepen en studeert af waar hij wilt. De student bouwt een eigen netwerk op en kan ook de invulling van en de eigen rol binnen de projecten bepalen.

Onvoldoende opleiding

Het kan zijn dat uw leerling ouder is dan 21 jaar en niet voldoet aan de toelatingseisen. Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment bestaat er een kans dat uw leerling toch tot de opleiding wordt toegelaten.

Toelatingsprocedure

Na ontvangst van de aanmelding stuurt Tio de toekomstig student (mits deze aan de vooropleidingseisen kunt voldoen en er geen wachtlijst is) een schriftelijke bevestiging van toelating. Wanneer de vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die de toekomstig student wenst te volgen, wordt er een gesprek en assessment met hem/haar gepland. De kosten voor het assessment bedragen € 80,-. De toelatingscommissie beslist of de toekomstig student toelaatbaar is.

Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Is uw leerling zeker van de keuze voor Tio, raad hem/haar dan aan zo snel mogelijk aan te melden. Plaatsen worden toegekend op volgorde van aanmelding.

Selectie en loting

Tio selecteert op basis van de juiste vooropleidingseisen en tijdige aanmelding. Studenten worden niet uitgeloot.

Kennismakingsgesprek 

Voor de start van de opleiding word de toekomstig student uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de studiecoach.