U bevindt zich hier

 
Toelatingseisen

opleidingen & toelating

Om toegelaten te worden tot de opleidingen van Hogeschool Tio, moeten studenten aan een aantal voorwaarden voldoen.

Hbo

E-commerce Marketing Sales (EMS)

Hotel- en Eventmanagement (HEM)

Internationaal Toeristisch Management (ITM)

International Business Management (IBM)

Mbo4

Hotelmanagement (HMA)

Stewardess Receptioniste Hostess (SRH)

Commercieel Business Management (CBM)

Masters

Met een hbo-diploma van Tio op zak kun je als student direct aan de slag. Maar je kunt ook je kennis verdiepen of verbreden met een masteropleiding.

Meer interviews met master-studenten


Start opleidingen

De januari-instroom start maandag 9 januari 2017.

De septemberinstroom start maandag 28 augustus 2017.


Voorafgaand aan het studiejaar vinden de kick-off dag en welcome days plaats. Tio trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag, voor de studenten die in januari starten vindt deze plaats op 20 december 2016 en voor de studenten die in september starten op 29 augustus 2017. Studenten van alle Tio-vestigingen krijgen gastcolleges van kopstukken uit de branche.
De welcome days staan in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid. De welcome days vinden plaats tussen 28 augustus en 1 september 2017.


Hbo toelatingseisen

  • Havo-, vwo-, mbo4-, CBM-, CTM-, HMA- of SRH-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Spaans 1 kiezen.
  • Voor wie het vak Maatschappij en Organisatie (M&O) niet in de vooropleiding heeft gehad, heeft Tio het keuzevak Introductie in bedrijfseconomie ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de hbo-opleidingen, is men verplicht dit keuzevak te volgen. Zo kan je zonder M&O toch aan een hbo-opleiding bij Tio beginnen.
  • Voor wie het vak Economie niet in de vooropleiding heeft gehad, heeft Tio het keuzevak Introduction to economics ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding International Business Management, is men verplicht dit keuzevak te volgen. Zo kan je zonder Economie toch aan de businessopleiding bij Tio beginnen.
  • Met HMA (van Tio) of een middelbaar hotelschooldiploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.
  • Met CTM (van Tio) of een MTRO-diploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Mbo4 toelatingseisen

  • Mavo- of vmbo-diploma (TL, GL, KL).
  • Overgangsbewijs van have 3 naar havo 4.
  • Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kunnen studenten in het fasttrackprogramma van de mbo-opleidingen instromen. De opleiding kan dan in één jaar afgerond worden.


Ervaring van studenten

Tio-studenten zijn uiterst gemotiveerd. Meer dan de helft van de Tio-studenten bekostigt de opleiding (gedeeltelijk) zelf en is o.a. daardoor erg gemotiveerd. Dit zorgt voor betere studieresultaten en nog enthousiastere docenten. Het percentage eerstejaars Tio-studenten dat na het eerste jaar de studie vervolgt is 90%, in vergelijking tot het landelijk gemiddelde van 68%.


Lees hier hoe studenten Tio en het studeren op Tio ervaren:

Interviews met HEM-studenten

Interviews met ITM-studenten

Interviews met IBM-studenten

Interviews met EMS-studenten

Interviews met HMA-studenten

Interviews met SRH-studenten

Interviews met CBM-studenten


Keuze­
mogelijkheden

Studenten kunnen hun studie deels zelf inrichten. Je kiest zelf hoe snel je wilt studeren. Je kiest de keuzevakken, minor(s) en stages die je helpen je kennis te verbreden of verdiepen en studeert af waar je wilt. Je bouwt je eigen netwerk op en je kunt ook de invulling van en je eigen rol binnen de projecten bepalen.


Studente Fleur Foster-Dingley: “Een brede opleiding, waar ik alle kanten mee op kan.”


Onvoldoende vooropleiding?

Het kan zijn dat je ouder dan 21 jaar bent en niet voldoet aan de toelatingseisen. Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment bestaat er een kans dat je toch tot de opleiding wordt toegelaten.


Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Is uw leerling zeker van de keuze voor Tio, raad hem/haar dan aan zo snel mogelijk aan te melden. Plaatsen worden toegekend op volgorde van aanmelding.


Toelatings­
procedure

Na ontvangst van de aanmelding, stuurt Tio (mits de leerling aan de vooropleidingseisen kan voldoen en er geen wachtlijst is) een schriftelijke bevestiging van toelating. Wanneer de vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die de leerling wil gaan volgen, wordt er een gesprek en assessment met hem/haar gepland. De kosten voor het assessment bedragen € 80,-. De toelatingscommissie beslist of de leerling toelaatbaar bent.

AANMELDEN OPLEIDING


SELECTIE EN LOTING

Tio selecteert op basis van de juiste vooropleidingseisen en tijdige aanmelding. Studenten worden niet uitgeloot.


KENNISMAKINGS-
GESPREK

Als de student is aangenomen bij Tio, kan de student opgeroepen worden voor een vrijblijvend studiekeuzegesprek met zijn/haar toekomstige studiecoach. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt gekeken of er een klik is tussen de toekomstig student en Tio. Waarom heeft de student voor Tio gekozen en waarom deze specifieke studierichting. Er worden ook zaken besproken als functiebeperkingen en eventuele vrijstellingen.