1. Home
  2. Studeren bij Hogeschool Tio
  3. hbo

Studeren bij Hogeschool Tio 

Algemeen

Internationale ervaring opdoen tijdens je studie?

Tio biedt hbo-opleidingen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, business en marketing. Het internationale aspect is belangrijk bij de opleidingen. Zo doen alle hbo-studenten buitenlandervaring op met internationale studiereizen, een internationale stage of een periode studeren in het buitenland. 

Ontdek meer

Internationale ervaringen bij Tio

Internships all over the world
Internships all over the world
Do you want to study in the USA, Scotland, Finland or Taiwan?
Stage lopen in de hotel- en eventwereld
Amazing internship in Iceland
Business and Marketing in the Big Apple
Working at the Ritz-Carlton Hotel in Hong Kong
Internships at International Business Management at Tio!
Marketing internship in Thailand
Projecten bij hbo toerisme
Internships all over the world
Tio-student Nikki is working in New York
Event management internship in the USA
Hotel, Event and Business students on a study trip to Prague
Internship at a tour operator in Thailand

Studenten aan het woord

Meer verhalen van studenten lezen?

Bekijk verhalen van (oud-)studenten over hun buitenlandervaring. 


Tio heeft de volgende hbo-opleidingen:

Commerciële Economie en Ondernemerschap

Commerciële Economie en Ondernemerschap

E-commerce Marketing Sales hbo-opleiding bij TioLeer de kneepjes van het online-marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap geef jij online en offline verkopen een flinke boost, voor kleine bedrijven en multinationals. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming! 

Financial Business Management

Financial Business Management 

Bedrijfseconomie bij Hogeschool TioFinanciële analyses maken, cijfers interpreteren en daarover advies uitbrengen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan is de opleiding Financial Business Management echt iets voor jou! Balansen, begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Financial Business Management, kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.

Hbo Rechten

Hbo Rechten

Hbo Rechten bij Hogeschool TioEen online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien.   

Hotel- en Eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement hbo-opleiding bij TioWelkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

International Business Management

International Business Management

International Business Management hbo-opleiding bij TioEen glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Internationaal Toeristisch Management

Internationaal Toeristisch Management

Internationaal Toeristisch Management hbo-opleiding bij TioDubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming. 


Engelstalig onderwijs

Op de Tio-vestigingen in Amsterdam en Utrecht worden de hbo-opleidingen ook in het Engels aangeboden.

Waarom kiezen voor een particuliere opleiding bij Tio

Ben je benieuwd wat een opleiding bij Tio jou aan extra’s kan bieden t.o.v. andere opleidingen? Lees hieronder waarom studenten kiezen voor het kleinschalige, persoonlijke en excellente onderwijs van Tio en hoe dit ook in jouw voordeel kan zijn.

Bij Hogeschool Tio kun je versneld studeren in een fijne en veilige omgeving. Je wordt omringd door gemotiveerde studenten en docenten uit de praktijk met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied.
Hogeschool Tio biedt particuliere hbo- en mbo-opleidingen aan. Dit betekent studeren in kleine groepen, gemiddeld zo’n 11 studenten per les, met veel persoonlijk aandacht en begeleiding. En bij Tio kun je, in tegenstelling tot het bekostigd onderwijs, je opleiding versneld afronden. Wat zijn de voordelen van het studeren aan een particuliere opleiding ten opzichte van een door de overheid bekostigde opleiding:

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs

Je krijgt les in kleine klassen, waar docenten je gewoon bij naam kennen. Dit maakt persoonlijke begeleiding mogelijk.

Veel studiebegeleiding

Docenten stimuleren je om het beste in jezelf naar boven te halen. Je wordt optimaal begeleid om niet alleen de theorie maar ook de praktijk te doorgronden.

Versneld studeren

Je kunt bij Hogeschool Tio versneld studeren: hbo in slechts 3 of 4 jaar en mbo4 in 1 of 2 jaar. Je hebt dus sneller je diploma, waarmee je eerder aan het werk kan of nog verder kunt studeren.

Docenten uit de praktijk

Met hun praktijkervaring kunnen de docenten meteen de link leggen tussen de kennis die je opdoet en hoe je deze in de praktijk kan toepassen.

Excellentie

Elke opleiding bij Tio is door de Keuzegids uitgeroepen tot topopleiding. Bij Tio vind je o.a. de beste (middelbare) hotelschool, beste stewardess-, toerisme- en businessopleiding. En ook de beste opleiding Commerciële Economie! De drive die Tio heeft wil zij ook activeren bij haar studenten. Tio stimuleert graag talentvolle studenten die willen excelleren d.m.v. een honoursprogramma.


Studenten over hun studiekeuze

Je zit in je laatste of voorlaatste schooljaar van mavo/vmbo, havo of vwo en je staat voor een belangrijke keuze: Welke vervolgopleiding ga ik kiezen? Wat wil ik worden? Om jou een handje te helpen hebben wij een aantal kersverse Tio-studenten gevraagd hoe zij tot hun studiekeuze zijn gekomen en waarom zij voor Tio hebben gekozen.

Kiezen tussen hbo of universiteit?

Twijfel je of je moet gaan studeren aan een hbo-opleiding bij een hogeschool of een bacheloropleiding moet gaan volgen aan een universiteit? Hieronder zetten we uiteen wat het verschil is tussen een hbo-opleiding en een wo-opleiding. De keuze is aan jou.

Hbo-opleiding

Universitaire opleiding

Leren voor een beroep

Leren onderzoek te doen

Het beroepsbeeld is duidelijk

Het beroepsbeeld is nog niet duidelijk

Veel contacturen

Minder contacturen en meer zelfstudie

Vooral praktisch en praktijkgericht

Vooral theoretisch

Kennis toepassen in de praktijk

Nieuwe kennis ontdekken en delen

Vaardigheden en houding voor functie/beroep

Vaardigheden voor onderzoek en wetenschap

Veel verschillende vakken

Minder vakken, meer verdieping

Leerstof gespreid

Leerstof vaak geconcentreerd, hoog tempo

Persoonlijke begeleiding

Minder persoonlijk, zelf alles uitzoeken

Veel les in groepen

Veel zelfstandig leren

Les in klasverband

College in grote collegezalen

Meerdere stages en een afstudeeropdracht

Optionele (afstudeer)stage

Je wordt opgeleid voor een functie/beroep

Je wordt opgeleid voor een vakgebied


Kiezen voor kwaliteit

Een opleiding kiezen is een belangrijke keuze voor je toekomst. Maar hoe kom je tot deze belangrijke beslissing? Er zijn tools om erachter te komen of je bijvoorbeeld kiest voor een goede hbo-opleiding. Studiekeuze123 is een website waar je opleidingen kunt vergelijken en kan zien hoe huidige studenten hun opleiding beoordelen. De Keuzegids publiceert elk jaar de beste opleidingen van Nederland. Beide tools kunnen je helpen met het maken van een goede beslissing voor je toekomst.

Meer weergevenMinder weergeven


Studiekeuzecheck

Zeker weten dat je straks goed zit? Zeker weten dat je straks goed zit, doe je door de studiekeuzecheck bij Tio te doen. Om er achter te komen of een opleiding bij je past, kun je bij Tio vrijblijvend een studiekeuzecheck aanvragen. Deze studiekeuzecheck kan bestaan uit een bezoek aan een open dag, het bijwonen van een proefstudeerdag of meeloopdag, het voeren van een persoonlijk gesprek of een financieel gesprek. Als je aangenomen bent bij Tio, kun je opgeroepen worden voor een vrijblijvend studiekeuzegesprek met je toekomstige studiecoach.

Sluit je vooropleiding onvoldoende aan op de studie die je wilt gaan volgen, dan wordt er een intakegesprek en assessment met je gepland. Op basis van het gesprek en de assessment bestaat er een kans dat je toch tot de opleiding wordt toegelaten.

Ook na 1 mei

Ook na 1 mei kun je bij Tio de studiekeuzecheck doen. Tio is in de vakanties en in de zomermaanden elke werkdag open. We nodigen je daarom van harte uit om eens langs te komen.

Meer weergevenMinder weergeven


Beroepen na je studie

Je kunt veel kanten op met je Tio-diploma. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk wat jij kan worden met jouw Tio-opleiding.