1. Home
 2. Studeren bij Hogeschool Tio

Studeren bij Hogeschool Tio 

Beste kleine hogeschool

Welke opleiding past bij jou?

Benieuwd welke opleiding het beste bij je past? Tio biedt hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, business en marketing. De hbo-opleidingen duren bij Hogeschool Tio 3 of 4 jaar. En de mbo4-opleidingen zijn al in 1 of 2 jaar af te ronden.

Hbo-opleidingen

in 2, 3 of 4 jaar
 • Commerciële Economie en Ondernemerschap

  Leer de kneepjes van het online-marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel in het MKB als voor een multinational. 

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Communicatie

  Welkom in de veelzijdige wereld van Communicatie en PR. Merken in de markt zetten, PR, social media … alles om jouw ideale publiek te bereiken! Met de hbo-opleiding Communicatie en PR op zak weet jij hoe je het gedrag van jouw doelgroep succesvol kan beïnvloeden.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Financial Business Management

  Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Financial Business Management echt iets voor jou! Balansen, begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na deze hbo-opleiding kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Hotel- en Eventmanagement

  Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Internationaal Toeristisch Management

  Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • International Business Management

  Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Makelaardij en Vastgoed

  Jij voelt je thuis in de dynamische wereld van makelaardij en vastgoed, of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden. Van verkopen en onderhandelen tot waarde bepalen, beheren én beleggen... Je leert het allemaal bij de hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed.

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Hbo Rechten

  Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien. 

  Lees meer over deze hbo-opleiding
 • Schoevers Executive Officemanagement

  Klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met Schoevers Officemanagement houd jij je, als organisatieprofessional, bezig met plannen, organiseren en coördineren op hoog niveau.

  Lees meer over deze hbo-opleiding

Mbo4-opleidingen

in 1 of 2 jaar
 • Commercieel Business Management

  Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Bij de opleiding Commercieel Business Management ontwikkel jij het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Na deze mbo-opleiding leg jij makkelijk contact met klanten en verkoop jij meer producten dan je grootste concurrent. 

  Lees meer over deze mbo-opleiding
 • Hotelmanagement

  Bij de opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze mbo-opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 

  Lees meer over deze mbo-opleiding
 • Marketing en Communicatie

  Welkom in de veelzijdige wereld van reclame, communicatie en marketing. De klant is koning; jij snapt dat als geen ander. Jij weet wat mensen willen. Hoe je ze overtuigt om een product of dienst te kopen. De mbo4-opleiding Marketing en Communicatie leid je op tot allround communicatieprofessional en marketingtalent.

  Lees meer over deze mbo-opleiding
 • Schoevers Management Assistant

  Welkom in de veelzijdige wereld van office- en managementsupport. Als er iets geregeld moet worden, kijkt iedereen naar jou. Coördineren is je middle name. Met het mbo4-diploma Management Assistant Schoevers ben jij straks een aanwinst voor het bedrijfsleven.

  Lees meer over deze mbo-opleiding

Master-opleidingen

 • Master of Business Administration

  Na je bachelor graag je kennis verdiepen of verbreden? Kies dan voor Tio’s Master of Business Administration (MBA). 
  De masteropleiding Master of Business Administration leidt je op tot academisch geschoold allround professional binnen grote organisaties en multinationals.

  Lees meer over deze opleiding


Engelstalig onderwijs

Bij Hogeschool Tio worden de meeste hbo-opleidingen in het Nederlands én Engels aangeboden, dit geldt ook voor de MBA.

Doe de studiekeuzetest

Doe de studiekeuzetest

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Ontdek meer

Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?

Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Daarom kiezen studenten voor Tio

Associate degree: hbo in 2 jaar

Per september 2020 biedt Hogeschool Tio ook Ad-opleidingen aan!

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een 2-jarige hbo-opleiding, waarbij je na afronding meteen aan de slag kunt in het werkveld. De opleiding biedt vakkennis en vaardigheden die je meteen in de praktijk kunt toepassen.
De Associate degree opleidingen zijn in samenwerking met het bedrijfsleven opgezet, vanuit de speciale wens aan personeel met een opleidingsniveau dat ligt tussen mbo4 en hbo-bachelor.


Waarom kiezen voor een particuliere opleiding bij Tio

Ben je benieuwd wat een opleiding bij Tio jou aan extra’s kan bieden t.o.v. andere opleidingen? Lees hieronder waarom studenten kiezen voor het kleinschalige, persoonlijke en excellente onderwijs van Tio en hoe dit ook in jouw voordeel kan zijn.

Bij Hogeschool Tio kun je versneld studeren in een fijne en veilige omgeving. Je wordt omringd door gemotiveerde studenten en docenten uit de praktijk met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied.
Hogeschool Tio biedt particuliere hbo- en mbo-opleidingen aan. Dit betekent studeren in kleine groepen, gemiddeld zo’n 11 studenten per les, met veel persoonlijk aandacht en begeleiding. En bij Tio kun je, in tegenstelling tot het bekostigd onderwijs, je opleiding versneld afronden. Wat zijn de voordelen van het studeren aan een particuliere opleiding ten opzichte van een door de overheid bekostigde opleiding:

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs

Je krijgt les in kleine klassen, waar docenten je gewoon bij naam kennen. Dit maakt persoonlijke begeleiding mogelijk.

Veel studiebegeleiding

Docenten stimuleren je om het beste in jezelf naar boven te halen. Je wordt optimaal begeleid om niet alleen de theorie maar ook de praktijk te doorgronden.

Versneld studeren

Je kunt bij Hogeschool Tio versneld studeren: hbo in slechts 3 of 4 jaar en mbo4 in 1 of 2 jaar. Je hebt dus sneller je diploma, waarmee je eerder aan het werk kan of nog verder kunt studeren.

Docenten uit de praktijk

Met hun praktijkervaring kunnen de docenten meteen de link leggen tussen de kennis die je opdoet en hoe je deze in de praktijk kan toepassen.

Excellentie

Elke opleiding bij Tio is door de Keuzegids uitgeroepen tot topopleiding. Bij Tio vind je o.a. de beste (middelbare) hotelschool, beste stewardess-, toerisme- en businessopleiding. En ook de beste opleiding Commerciële Economie! De drive die Tio heeft wil zij ook activeren bij haar studenten. Tio stimuleert graag talentvolle studenten die willen excelleren d.m.v. een honoursprogramma.


Studenten over hun studiekeuze

Je zit in je laatste of voorlaatste schooljaar van mavo/vmbo, havo of vwo en je staat voor een belangrijke keuze: Welke vervolgopleiding ga ik kiezen? Wat wil ik worden? Om jou een handje te helpen hebben wij een aantal kersverse Tio-studenten gevraagd hoe zij tot hun studiekeuze zijn gekomen en waarom zij voor Tio hebben gekozen.

Kiezen tussen hbo of universiteit?

Twijfel je of je moet gaan studeren aan een hbo-opleiding bij een hogeschool of een bacheloropleiding moet gaan volgen aan een universiteit? Hieronder zetten we uiteen wat het verschil is tussen een hbo-opleiding en een wo-opleiding. De keuze is aan jou.

Hbo-opleiding

Universitaire opleiding

Leren voor een beroep

Leren onderzoek te doen

Het beroepsbeeld is duidelijk

Het beroepsbeeld is nog niet duidelijk

Veel contacturen

Minder contacturen en meer zelfstudie

Vooral praktisch en praktijkgericht

Vooral theoretisch

Kennis toepassen in de praktijk

Nieuwe kennis ontdekken en delen

Vaardigheden en houding voor functie/beroep

Vaardigheden voor onderzoek en wetenschap

Veel verschillende vakken

Minder vakken, meer verdieping

Leerstof gespreid

Leerstof vaak geconcentreerd, hoog tempo

Persoonlijke begeleiding

Minder persoonlijk, zelf alles uitzoeken

Veel les in groepen

Veel zelfstandig leren

Les in klasverband

College in grote collegezalen

Meerdere stages en een afstudeerproject

Optionele (afstudeer)stage

Je wordt opgeleid voor een functie/beroep

Je wordt opgeleid voor een vakgebied


Kiezen voor kwaliteit

Een opleiding kiezen is een belangrijke keuze voor je toekomst. Maar hoe kom je tot deze belangrijke beslissing? Er zijn tools om erachter te komen of je bijvoorbeeld kiest voor een goede hbo-opleiding. Studiekeuze123 is een website waar je opleidingen kunt vergelijken en kan zien hoe huidige studenten hun opleiding beoordelen. De Keuzegids publiceert elk jaar de beste opleidingen van Nederland. Beide tools kunnen je helpen met het maken van een goede beslissing voor je toekomst.

Meer weergevenMinder weergeven


Studiekeuzecheck

Zeker weten dat je straks goed zit? Zeker weten dat je straks goed zit, doe je door de studiekeuzecheck bij Tio te doen. Om er achter te komen of een opleiding bij je past, kun je bij Tio vrijblijvend een studiekeuzecheck aanvragen. Deze studiekeuzecheck kan bestaan uit een bezoek aan een open dag, het bijwonen van een proefstudeerdag of meeloopdag, het voeren van een persoonlijk gesprek of een financieel gesprek. Als je aangenomen bent bij Tio, kun je opgeroepen worden voor een vrijblijvend studiekeuzegesprek met je toekomstige studiecoach.

Sluit je vooropleiding onvoldoende aan op de studie die je wilt gaan volgen, dan wordt er een intakegesprek en assessment met je gepland. Op basis van het gesprek en de assessment bestaat er een kans dat je toch tot de opleiding wordt toegelaten.

Ook na 1 mei

Ook na 1 mei kun je bij Tio de studiekeuzecheck doen. Tio is in de vakanties en in de zomermaanden elke werkdag open. We nodigen je daarom van harte uit om eens langs te komen.

Meer weergevenMinder weergeven

Beroepen na je studie

Je kunt veel kanten op met je Tio-diploma. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk wat jij kan worden met jouw Tio-opleiding.