1. Home
 2. Studeren bij Tio

Welke opleiding past bij jou?

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?
Doe de studiekeuzetest

Studeren bij Tio iets voor jou?

 • Bij Tio draait alles om jou
  Bij Tio draait alles om jou
 • Studeren bij Tio iets voor jou?
  Studeren bij Tio iets voor jou?
 • Daarom kiezen studenten voor Tio
  Daarom kiezen studenten voor Tio

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Associate degree: hbo in 2 jaar

Tio biedt ook Ad-opleidingen aan!

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een 2-jarige hbo-opleiding, waarbij je na afronding meteen aan de slag kunt in het werkveld. De opleiding biedt vakkennis en vaardigheden die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Meer over de associate degree opleidingen

Waarom kiezen voor een particuliere opleiding bij Tio

Ben je benieuwd wat een opleiding bij Tio jou aan extra’s kan bieden t.o.v. andere opleidingen? Lees hieronder waarom studenten kiezen voor het kleinschalige, persoonlijke en excellente onderwijs van Tio en hoe dit ook in jouw voordeel kan zijn.

Bij  Tio kun je versneld studeren in een fijne en veilige omgeving. Je wordt omringd door gemotiveerde studenten en docenten uit de praktijk met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied.
Tio biedt particuliere hbo-, mbo- en MBA-opleidingen aan. Dit betekent studeren in kleine groepen, gemiddeld zo’n 10 medestudenten per les, met veel persoonlijk aandacht en begeleiding. En bij Tio kun je, in tegenstelling tot het bekostigd onderwijs, je opleiding versneld afronden. Wat zijn de voordelen van het studeren aan een particuliere opleiding ten opzichte van een door de overheid bekostigde opleiding:

 • Kleinschalig & persoonlijk onderwijs

  Je krijgt les in kleine klassen, waar docenten je gewoon bij naam kennen. Dit maakt persoonlijke begeleiding mogelijk.

 • Veel studiebegeleiding

  Docenten stimuleren je om het beste in jezelf naar boven te halen. Je wordt optimaal begeleid om niet alleen de theorie maar ook de praktijk te doorgronden.

 • Versneld studeren

  Je kunt bij Hogeschool Tio versneld studeren: hbo in slechts 3 of 4 jaar, mbo4 in 1 of 2 jaar en de MBA in 1 jaar. Je hebt dus sneller je diploma, waarmee je eerder aan het werk kan of nog verder kunt studeren.

 • Docenten uit de praktijk

  Met hun praktijkervaring kunnen de docenten meteen de link leggen tussen de kennis die je opdoet en hoe je deze in de praktijk kan toepassen.

 • Excellentie

  Bij Tio volg je excellent onderwijs en studeer je aan de beste hogeschool van Nederland. Bij Tio vind je, volgens de Keuzegids, o.a. de beste (middelbare) hotelschool, commerciële economie-, toerisme- en businessopleidingen. De drive die Tio heeft wil zij ook activeren bij haar studenten. Tio stimuleert graag talentvolle studenten die willen excelleren.

Studenten over hun studiekeuze

Je zit in je laatste of voorlaatste schooljaar van mavo/vmbo, havo of vwo en je staat voor een belangrijke keuze: Welke vervolgopleiding ga ik kiezen? Wat wil ik worden? 
Om jou een handje te helpen hebben wij een aantal kersverse Tio-studenten gevraagd hoe zij tot hun studiekeuze zijn gekomen en waarom zij voor Tio hebben gekozen.

Kiezen tussen

hbo of universiteit?

Twijfel je of je moet gaan studeren aan een hbo-opleiding bij een hogeschool of een bacheloropleiding moet gaan volgen aan een universiteit? Hieronder zetten we uiteen wat het verschil is tussen een hbo-opleiding en een wo-opleiding. De keuze is aan jou.

Hbo-opleiding

Universitaire opleiding

Leren voor een beroep

Leren onderzoek te doen

Het beroepsbeeld is duidelijk

Het beroepsbeeld is nog niet duidelijk

Veel contacturen

Minder contacturen en meer zelfstudie

Vooral praktisch en praktijkgericht

Vooral theoretisch

Kennis toepassen in de praktijk

Nieuwe kennis ontdekken en delen

Vaardigheden en houding voor functie/beroep

Vaardigheden voor onderzoek en wetenschap

Veel verschillende vakken

Minder vakken, meer verdieping

Leerstof gespreid

Leerstof vaak geconcentreerd, hoog tempo

Persoonlijke begeleiding

Minder persoonlijk, zelf alles uitzoeken

Veel les in groepen

Veel zelfstandig leren

Les in klasverband

College in grote collegezalen

Meerdere stages en een afstudeerproject

Optionele (afstudeer)stage

Je wordt opgeleid voor een functie/beroep

Je wordt opgeleid voor een vakgebied

Kiezen voor kwaliteit

Een opleiding kiezen is een belangrijke keuze voor je toekomst. Maar hoe kom je tot deze belangrijke beslissing? Er zijn tools om erachter te komen of je bijvoorbeeld kiest voor een goede hbo-opleiding. Studiekeuze123 is een website waar je opleidingen kunt vergelijken en kan zien hoe huidige studenten hun opleiding beoordelen. De Keuzegids publiceert elk jaar de beste opleidingen van Nederland. Beide tools kunnen je helpen met het maken van een goede beslissing voor je toekomst.

Studiekeuzecheck 

Zeker weten dat je straks goed zit? Zeker weten dat je straks goed zit, doe je door de studiekeuzecheck bij Tio te doen. Om er achter te komen of een opleiding bij je past, kun je bij Tio vrijblijvend een studiekeuzecheck aanvragen. Deze studiekeuzecheck kan bestaan uit een bezoek aan een open dag, het bijwonen van een proefstudeerdag of meeloopdag, het voeren van een persoonlijk gesprek of een financieel gesprek. Als je aangenomen bent bij Tio, kun je opgeroepen worden voor een vrijblijvend studiekeuzegesprek met je toekomstige studiecoach.

Sluit je vooropleiding onvoldoende aan op de studie die je wilt gaan volgen, dan wordt er een intakegesprek en assessment met je gepland. Op basis van het gesprek en de assessment bestaat er een kans dat je toch tot de opleiding wordt toegelaten.

Ook na 1 mei

Ook na 1 mei kun je bij Tio de studiekeuzecheck doen. Tio is in de vakanties en in de zomermaanden elke werkdag open. We nodigen je daarom van harte uit om eens langs te komen.

Beroepen na je studie

Je kunt veel kanten op met je Tio-diploma. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk wat jij kan worden met jouw Tio-opleiding.

Bekijk de beroepen