1. Home
  2. Ontwikkeling van talent gaat verder bij Tio

Ontwikkeling van talent gaat verder bij Tio

Wij zijn Tio. De opleider waar de student centraal staat. En jong talent gestimuleerd wordt de beste versie van zichzelf te worden.

Bij Tio komen studenten verder. In hun carrière én in het leven. Eén ding is zeker: kiezen voor Tio betekent kiezen voor toponderwijs aan de beste kleine hogeschool van Nederland!

Heeft uw zoon of dochter hulp nodig bij het kiezen van een studie?
Doe de studiekeuzetest

De voordelen van Tio

In alles wat wij doen, staan onze studenten en hun ontwikkeling centraal. Daarom is onze unieke onderwijsfilosofie opgebouwd uit drie kernwaarden die daaraan bijdragen. Kiezen voor Tio, is kiezen voor:

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht en begeleiding
Dankzij Tio’s kleinschalige opzet is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, maar altijd vanuit vrijheid en (eigen) verantwoordelijkheid. Zo krijg je een eigen studiecoach die je bijstaat tijdens jouw persoonlijke leerreis.
Kleinschalige vestigingen en kleine groepen
Tio heeft zes kleinschalige vestigingen in Nederland. Gemiddeld zitten er 10 studenten in een klas, waardoor een hechte band ontstaat tussen zowel studenten als docenten. Dankzij de kleine klassen is er meer aandacht voor jou als persoon.
Je wordt gezien, je doet er echt toe
Dankzij de kleinschaligheid zal je bij Tio als student nooit ondersneeuwen of opgaan in de massa. Je wordt gezien; we kennen niet alleen je naam, maar ook je dromen. Bij Tio staat de student altijd centraal.
Beste studententijd
Naast hard werken, moet je als student ook hard kunnen genieten. Er is alle ruimte voor fun! Bijvoorbeeld door de toffe activiteiten en feestjes van Tio’s eigen studentenvereniging: Cognatio.

Excellent

Kwalitatief onderwijs
Bij Tio is kwalitatief onderwijs gegarandeerd. Alle opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie en de Onderwijsinspectie. Daarnaast beschikken vrijwel al onze docenten over een masterdiploma. Tio biedt ook lesgarantie: lessen die uitvallen altijd worden ingehaald.
Marktleider op het gebied van particuliere opleidingen
Al jaren komt Tio als beste uit de bus bij verschillende onderzoeken, zoals de NSE, Keuzegids en JOB-monitor. De Keuzegids heeft Tio uitgeroepen tot ‘Beste kleine hogeschool van Nederland’! En in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ behaalde Tio meerdere gouden medailles.
Gemotiveerde studenten
Studeren bij Tio is een bewuste keuze. Dankzij het intensieve lesprogramma leer je direct aanpakken. En dankzij het kleinschalige karakter van de school en de goede sfeer, is een helpende hand van een medestudent zo gevonden.
Doorstroommogelijkheden en versneld mbo/hbo
Tio biedt opleidingen op zowel mbo-, hbo-, Ad- als MBA-niveau. Dit betekent dat je binnen Tio makkelijk kan doorstromen naar een volgend opleidingsniveau. Ook zijn er fasttrack-programma’s beschikbaar waardoor je versneld een mbo- of hbo-diploma kan behalen.

Ondernemend

Focus op het werkveld
Tio’s unieke onderwijs is gebaseerd op het samenbrengen van theorie en praktijk. Leren door te doen, daar geloven wij in. Want door te leren én te doen, leer je pas echt. Zo bereiden wij jou voor op jouw toekomst in het werkveld.
Docenten uit verschillende branches
Al onze docenten komen uit de praktijk en hebben veel ervaring in hun vakgebied. De meeste van hen werken, naast het lesgeven, ook nog steeds in de branche. Zo doe jij actuele praktijkkennis op én kun je gebruikmaken van hun uitgebreide netwerk voor je stage of je eerste baan.
Internationale mogelijkheden
Tio biedt veel internationale mogelijkheden. Met ons uitgebreide internationale netwerk is het makkelijker om stages en partnerscholen in het buitenland te vinden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen een opleiding in het Engels te volgen, samen met buitenlandse studenten.
Bijzondere ervaringen
Studeer je aan Tio, dan zijn bijzondere ervaringen gegarandeerd! Misschien vind je een te gekke stage in het buitenland, ga je mee op een studiereis, neem je deel aan een masterclass of breng je je kennis en ervaring in de praktijk tijdens een projectweek. Netwerken doe je tijdens Tio’s Career Event.

Verhalen

“Op Tio hangt gewoon een hele goede sfeer, dat is niet te vergelijken met andere hogescholen”
“Heel jammer dat ik zelf niet zo’n opleiding van Tio heb gevolgd. Ik zou Tio zeker aanraden bij andere ouders. Absoluut!”
Jeannette
Moeder van Jamie en Jacky
Ga naar verhaal
Nathalie van der Pluijm is studiecoach voor de mbo-opleidingen van Hogeschool Tio
"Het is fantastisch om het verschil te zien tussen hoe studenten binnenkomen en hoe ze vertrekken als jongvolwassen professionals. Het is juist die persoonlijke ontwikkeling bij de studenten die mijn baan zo leuk maakt”
Nathalie van der Pluijm
Studiecoach
Ga naar verhaal
René en Nancy Zoet in Parijs
"Haar keuze voor Tio was, dankzij meerdere open dagen en een proefstudeerdag, heel weloverwogen. Nancy had een goed gevoel bij Tio en was heel enthousiast na haar proefstudeerdag."
René en Sonja
Ouders van Nancy
Ga naar verhaal
Van mbo naar MBA
“Tio werkte voor mij als een ontzettende drive om de studieladder verder te gaan beklimmen!"
Tycho
Student mbo > hbo > Master of Business Administration
Ga naar verhaal
Margôt Koch-Noorlander - Docent bij Hogeschool Tio
"Doordat je met één been in het bedrijfsleven staat, heb je altijd nieuwe praktijkvoorbeelden die je kunt gebruiken tijdens de lessen. Mijn doel is studenten een vliegende start te geven.”
Margôt Koch-Noorlander
Docent
Ga naar verhaal
Opleidingen Tio al twaalf jaar aan kop in Keuzegids hbo
"We zijn trots! De opleidingen van Tio gaan al twaalf jaar aan kop in Keuzegids hbo. Wij geven onze studenten de vrijheid om te ontdekken waar hun talenten liggen."
Katinka Reuling
Algemeen directeur Tio
Ga naar verhaal
Associate degree-opleiding: de kick-start van je carrière
“De Associate degree is echt perfect voor mij. Het sloot aan bij mijn vooropleiding en ik kon versneld een diploma halen.”
Imke Vollenberg
Associate Degree-student Hotel- en Eventmanagement
Ga naar verhaal
Stage bij Red Bull geeft Jaap vleugels - Commerciële Economie
"Als ik niet groot had durven denken, had ik nooit een stageplaats bij Red Bull gekregen."
Jaap van Vliet
Student Commerciële Economie en Ondernemerschap
Ga naar verhaal
“Tio heeft de basis gelegd voor mijn loopbaan”
“Tio heeft de basis gelegd voor mijn loopbaan. Mijn talent in marketing en gastvrijheid zorgden ervoor dat diverse nieuwe deuren voor mij opengingen.”
Kelly Kooij
Oud-studente Hotel- en Eventmanagement
Ga naar verhaal