1. Home
 2. Vestigingen
 3. Hengelo

Tio Business School Hengelo

Ondernemen zit in Twente in het bloed. Tio is niet voor niets ruim 50 jaar geleden vanuit het bedrijfsleven in Hengelo opgericht. Je vindt deze sfeervolle vestiging op loopafstand van het Centraal Station.
In Hengelo kun je hbo-bachelor, associate degree, master- of mbo-opleidingen volgen op het gebied van business, hospitality, marketing en makelaardij. 

De hogeschool in Hengelo ligt op nog geen tien minuten lopen van het station. Liever op kamers? Dat is in Twente geen probleem: zowel in Hengelo als in Enschede vind je een ruim aanbod betaalbare studentenkamers en -woningen. Enschede ligt op fietsafstand, en ook de Duitse grens is vlakbij. Genoeg te verkennen dus!

Studeren in Hengelo

In Hengelo is het allemaal begonnen voor Tio. In een monumentaal pand voorzien van alle moderne faciliteiten, schittert Tio’s ‘oudste’ vestiging. Onder hoge plafonds en in ruime lokalen krijg je hier persoonlijk onderwijs gericht op de praktijk: in de zakelijke boardroom bijvoorbeeld, of in het restaurantlokaal. Op het plein van de vestiging zit je op zonnige dagen tussen de lessen door heerlijk buiten. In de pauzes en tussenuren wordt er altijd wel gebruik gemaakt van de tafeltennistafel en pooltafel. Meer zin om te basketballen en voetballen? Speel een potje met je medestudenten, of probeer eens of je je docenten kunt verslaan!

Bij vragen over je studie of over het vinden van een stageplek kun je altijd rekenen op de hulp van je studiecoach. Voor praktische vragen over de vestiging of tentamenuren kun je terecht bij de assistent-vestigingsmanager(s). En check de schermen in het gebouw om up-to-date te blijven.

Studiestad Hengelo

Hengelo is een middelgrote stad, waardoor alle sport- en recreatievoorzieningen op fietsafstand zijn. Ook studentenstad Enschede met o.a. Universiteit Twente bereik je gemakkelijk per fiets. In Hengelo zelf zijn uiteraard ook veel gelegenheden waar regelmatig studenten te vinden zijn. Daarnaast ligt Hengelo dichtbij de grens met Duitsland, een van de belangrijkste handelspartners voor Nederland. Je hoeft je dus geen moment te vervelen.
Grand-café De Twee Wezen is bijvoorbeeld populair om wat te drinken en mensen te ontmoeten. Bij het Pleintje, schuin tegenover het stadhuis, kun je – naast leuk wat drinken – ook dansen in de bijbehorende dancing Rootie Tootie.

Beste culturele en sportvoorzieningen

Hengelo staat landelijk op de 10e plaats van steden met de beste culturele en sportvoorzieningen, zodat je ook op dit gebied niets tekort hoeft te komen. Studeren in Hengelo is heel leuk, vraag het maar eens aan een Tio-student die je op één van de open dagen kunt ontmoeten.
Hengelo was en is nog steeds een industriestad, waar vroeger de textielindustrie bloeide zoals overal in Twente. Later nam Stork het initiatief om de metaalsector te ontwikkelen. De gebouwen van Stork vind je overal terug in Hengelo; zelfs het sfeervolle gebouw van Tio aan de Julianalaan is vroeger als huishoudschool door Stork gebouwd. 

Video Tio Hengelo

 • Volg de rondleiding door Tio Hengelo
  Volg de rondleiding door Tio Hengelo
 • Binnenkijken bij Hogeschool Tio Hengelo
  Binnenkijken bij Hogeschool Tio Hengelo
 • Studeren bij Tio iets voor jou?
  Studeren bij Tio iets voor jou?
 • Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
  Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
 • Praktijklokaal receptie bij Tio
  Praktijklokaal receptie bij Tio
 • Praktijklokaal toerisme bij Tio
  Praktijklokaal toerisme bij Tio
 • Boardroom praktijklokaal bij Tio
  Boardroom praktijklokaal bij Tio
 • Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio
  Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio

Meer info

Ontmoet het team van Tio Hengelo

"Bij Tio Hengelo staat kwaliteit én ondernemerschap hoog in het vaandel.”
Mark van het Bolscher | Vestigingsmanager
“Met de persoonlijke aandacht van een gedreven docententeam haal je hier het beste uit jezelf.”
Anneke Eggink | Assistent Vestigingsmanager
"We staan dag en nacht voor onze studenten klaar!
Kai Asbroek - Assistent Vestigingsmanager
"Vragen over studievoortgang of stage, mijn deur staat altijd open. Loop gerust binnen!”
Milou Frenken | Studiecoach
"Heb je vragen? Je kunt altijd even bij me langs lopen."
Monique Meulman | Receptioniste/Conciërge

Benieuwd naar de vestiging?

Gewoon vanuit huis of de trein een rondleiding door Tio Hengelo? Dat kan met de virtuele tour. Bekijk de kantine, de boardroom, het luchtvaartlokaal, het hotellokaal en het restaurantlokaal. Klik op de cijfers aan de rechterkant en je komt in een andere ruimte. Veel plezier met het binnenkijken bij Tio Hengelo!


View Larger Map

Fotoalbum Tio Hengelo

+8